Kihagyja a Sony az E3-at jövőre: újabb jel a PlayStation 5 érkezésére?

A Sony nélkül az E3 jövőre kisebb lesz, ez nem vitás.

„Ahogy az ipar fejlődik, a Sony Interactive Entertainment úgy keres találékony lehetőségeket arra, hogy lekösse a közösséget. Számunkra a PlayStation-rajongók a világot jelentik, és mi mindig innovációt szeretnénk és azt, hogy eltérően gondolkodjunk, továbbá új módokon kísérletezzünk, hogy a játékosoknak örömöt okozzunk. Ennek eredményeképp úgy döntöttünk, hogy 2019-ben nem veszünk részt az E3-on. Új, illetve ismerős módokat fedezünk fel azért, hogy 2019-ben lekössük a közösséget, és alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek a terveinket,” írta a Sony a GameInformernek eljuttatott közleményében.

És ez nagy eséllyel nem jelenti azt, hogy az EA Play, vagy a Nintendo Direct példáját fogják a japánok követni – a Polygonnak ugyanis ezt nyilatkozta Jennifer Clark, a SIE senior kommunikációs alelnöke: „Nem indítunk, nem tartunk sajtókonferenciát az E3 környékén. Nem programozunk az E3 körüli időszakra eseményeket. Az eseményekre teljes egészükben tekintünk, hogy tudjuk, miként beszélhetünk többet a rajongóinknak, és hogy miként tudjuk lenyűgözni őket. Az idén kimaradó PlayStation Experience és az E3 ezekre nem adott volna lehetőséget, de sok izgalmas dolog jön, és remélhetőleg hamarosan megoszthatjuk őket. Néhány, legnagyobbnak ígérkező játékunk fontos mérföldköveket ér el jövőre, szóval keményen dolgozunk azon, hogy felrobbanthassuk őket.” (Azaz azok megjelenésére törekednek.)

A Kotaku szerint az E3 kihagyása is arra utal, hogy a Sony a 2020-as évre időzítette a PlayStation 5-öt, hozzátéve, hogy a Death Stranding, a The Last of Us Part II és a Ghost of Tsushima 2019 második félévében, esetleg 2020 elején érkezhet.

A Nintendo és a Microsoft is izgatott ezügyben – Phil Spencer, az Xbox-vezér például ezt írta Twitterén: „Sokat fogunk a 2019-es E3 során megosztani a rajongókkal. [Az E3] mindig egy csúcspont az évben, hogy megtapasztalhassuk a [játék]ipar kreativitását és a közösség energiáját.”

Szóval egyre inkább úgy tűnik, hogy a Sony behúzta a satuféket a PlayStation 5 érdekében. Kérdéses, hogy ezzel jól járnak-e…

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu