Szorosabbra húzott nadrágszíj a Starbreeze-nél a The Walking Dead miatt

Az Overkill (Payday) The Walking Deadje PC-re már megjelent, de eladások tekintetében nem nagyon sikeres…

Néhány hete a Starbreeze közzétette a legújabb pénzügyi jelentését, és már ott is egy 11,3 millió dolláros, adózás előtti veszteséget könyveltek el. Bár a most futó negyedévre pozitív eredményeket várnak, a cég úgy döntött, hogy belsőleg át kell vizsgálni a költségeket – ideje csökkenteni azokat, és a „fő üzleti vonalra kell kihegyezni a fókuszt”, azaz a játékfejlesztést kell előtérbe helyezniük. A nadrágszíj meghúzásának folyamatát Sebastian Ahlskog, a Starbreeze jelenlegi pénzügyi vezetője ideiglenesen felügyeli csak, ugyanis leváltásra fog kerülni.

A Starbreeze problémája egy játékból fakad: az Overkill által a hónap elején megjelentett The Walking Deadből (ami, nos, nem lőnénk le a részleteket a még készülő recenzióból, de messze nem kiváló alkotás…), aminek PC-s eladásai nem olyan jók, ahogy azt várták, igaz, az olcsóbb árú piacokon (tehát pl. Oroszországban, Kínában) jobban fogy, igaz, nem tudják kipótolni a „drágább piac” veszteségeit, így az árazás is a probléma egyik indoka lehet… és az 505 Games által kiadásra kerülő, és így a Starbreeze-nek tíz millió dollárt alapból garantáló konzolos verzió, amit 2019 elején fognak kiadni, még kérdéses, hogy miként muzsikál majd. (Nem fűzünk hozzá nagy reményeket jelenleg…)

Persze a fejlesztők továbbra is határozottan kiállnak a játék bővítése mellett… de lehet, hogy már késő.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu