Minden eszközön is fel fog tűnni az Xbox az Xbox-vezér szerint!

Phil Spencer az xCloudról is beszélt.

Spencert a Gamesindustry interjúvolta meg, és igencsak bizakodónak tűnik 2019-cel kapcsolatban: „2019 remek év lesz a játékoknak. Izgatott vagyok a Crackdown 3, az Ori and the Will of the Wisps, és a Gears 5 miatt, de azon játékok miatt is az iparból, amik az Xbox One X-en fognak a legjobban kinézni és működni. Miközben folytatjuk a konzolon a pozíciónk előretolását, a játékosoknak minden eszközön látni fogod, hogy az Xbox fel fog bukkanni. Például – ahogy korábban is mondtam – úgy érzem, hogy nagyobb szerepet játszhatunk abban, hogy a Windowson a PC-s játékosoknak is bizonyítsunk. Nem midnig volt jó koncentrációnk vagy konzisztenciánk a PC-s játékosokkal kapcsolatos megközelítésünk tekintetében. A PC-s játékos ökoszisztéma igencsak vibráló és sikeres, úgyhogy az egész azzal kezdődik, hogy megkérdezzük, milyen szerepet játszhatunk, és mi mit adhatunk a játékosoknak és a fejlesztőknek.”

Spencer Satya Nadelláról, a Microsoft vezérigazgatójáról sincs rossz véleménnyel: „Inspiráló volt az elhatározottsága a videojátékok erejével és potenciáljával kapcsolatban – szabadságot adott nekünk, hogy nagy hatással legyünk minden játékosra. Satya, Amy Hood (a pénzügyi főnökünk) és a nagyobb senior vezetőség támogat minket: a cégen belülről erőforrásokat és tapasztalatot használhatunk, hogy lenyűgöző játékélményeket készítsünk a világ több mint két milliárd játékosának – vannak, akik a mi konzolunkon, vannak, akik PC-n, és sokan mobilon játszanak. Amikor a növekedésről és a játékok potenciáljáról beszélünk a Microsoftban, mindig a játékossal kezdjük. Továbbra is őket tesszük minden döntésünk középpontjába – hozzáférést adunk nekik azon játékokhoz, amivel játszani szeretnének úgy, hogy az általuk kívánt emberekkel és közösséggel tehessék azt az általuk kiválasztott platformon.”

Szóba került az xCloud, a Microsoft játékstreamelő szolgáltatása is: „A játékok jövője az, hogy képes leszel bárhol, bármivel, bármikor, bármilyen eszközön játszani azokkal, akikkel szeretnél. A Project xCloud arról szól, hogy nagyobb hozzáférhetőséget és választási lehetőséget nyújt a játékosoknak. A csak mobilon játszóknak eddig számukra el nem érhető, immerzívebb játékokhoz biztosít hozzáférést. A konzolos/PC-s játékosoknak új opciót ad, hogy mikor és hol játszhassanak. A fejlesztőknek ez egy lehetőség, hogy egy olyan játékot csináljanak, amiben ott a potenciál, hogy többmilliárdan játszhassanak vele. Egy technológiai és eszközkészletet építünk, amiről úgy véljük, erősítheti a teljes játékipart.”

Bátor szavak, de tény, az Xbox/Microsoft páros terjeszkedik.

Forrás: WCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu