Tim Sweeney: Az Epic Games Store nem küld adatokat a kínai kormánynak!

Az Epic Games alapítója nyíltan elutasította azokat a vádakat, hogy a Tencent révén a kínai kommunista kormány kezébe kerülnek az adatok.

A Redditen olvasható egy topic, ami két témáról szól – az egyik a Ubisoft állandó internetkapcsolat-igénylése, a másik pedig a néhány hete elstartolt, és jelenleg a Super Meat Boy-t ingyen kínáló Epic Games Store-t vádolja meg azzal, hogy adatokat szolgáltat a kínai kormányzatnak.

A felhasználói szerződésükben az olvasható, hogy az Epic Games Store-nak „joga van monitorozni és elküldeni az adatot az anyacégnek” (ezt a poszt állítja, a jogi szöveg szerint pedig minden felhasználói tartalom, amit felrakunk, az Epicé), és 40%-os részesedéssel pont a kínai kormány közelében álló Tencent lehet itt a link.

A topicban megszólalt Tim Sweeney, az Epic alapítója is, aki szerint az Epic nem oszt meg adatokat a Tencenttel, és nem adják el senkinek sem. Ő ilyet nem engedne meg, és kiemelte, hogy a Tencent nem az Epic anyacége, csak egy „kisebb befektető”.

Majd meglátjuk – a poszt azért többször is (tizenhétszer) lett szerkesztve, de mivel a Tencent korábban a WeChat miatt hasonló vádak alá került, ki tudja…? (Nos, és a Tencent ott van a Ubisoftban is…)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu