Törölték az EA Vancouver (ex-Visceral Games) Star Wars játékát?

Az Electronic Arts azok után, hogy bezáratta a Visceral Games-t, majd áttolta az eredetileg lineáris, egyjátékos Star Wars-játékot az EA Vancouvernek, inkább kidobta az egészet…

A Kotaku arról ír, hogy a Ragtag kódnevű Star Wars-játék, ami eredetileg Amy Hennig (Uncharted-rendező) keze alatt készült a Dead Space-ről is elhíresült Visceral Gamesnél, átkerült 2017-ben a stúdió bezárása után az EA Vancouverhez, akik nyílt világú játékká kezdték átfaragni a projektet (aminek új kódneve lett: Orca), aminek most a site szerint teljes mértékben befellegzett.

Ezzel felmerülhet a kérdés, hogy az Electronic Arts egyáltalán képes-e rendszeres gyakorisággal kiadni Star Wars-játékokat. A Disney ugyan nem nagyon szól bele az ügybe (tavalyelőtt a Star Wars: Battlefront II lootbox-mizériája miatt megtették mondjuk), de a két Battlefronton kívül milyen AAA játékot láttunk a kiadótól ezzel a licensszel? Semmit! Még az elvileg idén megjelenő Respawnos Star Wars: Jedi Fallen Orderről sem láttunk semmit a csendes EA Play 2018-bejelentés alatt sem.

Vajon a kiadó úgy látja, hogy nincs potenciál a Star Wars-játékokban? Min dolgozhat akkor ezek után az EA Vancouver?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu