Nem lesz nyugati cenzúra a Judgmentben!

A Japánban már megjelent játékot (odaát Judge Eyes névre hallgat) nem cenzúrázzák, miután a SEGA áthozza ide a Yakuza-fejlesztők új játékát.

A Dengeki Online egy nagyobb interjút közölt Kouji Yoshidával (a Judgment rendezőjével) és Masao Kinosakival (a tervezési felügyelővel). Megemlítik benne például azt is, hogy a Judgment miben tér el a Yakuzától, hogy az „újoncok”, a Yakuza-szériát kihagyók is kipróbálják azt. Szóba esett az interjú közben a lokalizáció is – miben fog eltérni a Judge Eyestól a Judgment? Yoshida válasza ez volt: „A nyugati verzióban a játék tartalma nem lesz eltérő. Annyi eltérés lesz, hogy máshogy rögzítjük az angol szinkront, és az ajakmozgások újra készítjük, hogy passzoljanak az új szinkronhoz.”

Tehát nem lesz cenzúra, holott lesznek benne hiányos öltözetű férfiak és nők. Persze az még kérdéses, hogy a Sony mit szól ehhez, ugyanis a Nintendo helyett most ők kezdtek ráállni arra, hogy cenzúráznak (Senran Kagura Burst Renewal, Date A Live Dragon Star Varnir), vagy ki sem adnak nyugati változatot egy játékból, holott annak van angol nyelve is (Dead or Alive Xtreme 3). (Japánban a szexuális rajongói szolgáltatás (fan service) gyakori. Magyarul ez annyit takar, hogy odaát nem prűd, ha esetleg egy rajzolt stílusú játékban egy női karakter meztelen, vagy nagy keblű legyen.)

A PlayStation 4-exkluzív Judgment a nyugaton a nyár folyamán fog megjelenni.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu