Újraindult a sosem látott Metroid Prime 4 fejlesztése! [VIDEO]

A még 2017-ben bejelentett Metroid Prime 4-et a Retro Studios nulláról kezdi…

A Nintendo egy videóban jelentette be, hogy az eredetileg a Bandai Namco fejlesztésében készülő Metroid Prime 4 eddigi fejlesztési munkálatait lesöpörte az asztalról, majd megbízta az első három rész mögött álló amerikai Retro Studiost a fejlesztéssel. A producer Kensuke Tanabe lesz, aki az eredeti Metroid Prime trilógia esetében hasonló pozíciót töltött be. Röviden: a Nintendo inkább megkockáztat több évnyi halasztást a játékkal, de inkább az eredeti csapatban bízik.

Már ez magában is hír lehetne, de most tovább gurulunk: Imran Khan, a GameInformer senior szerkesztője a Twitteren ezeket írta még: „Hm, akkor ez megmagyarázza, hogy hova tűnt a Metroid Prime Trilogy [a Nintendo Switchen]. Már régóta kész. Eredetileg decemberben jelentették volna be. A Nintendo sok játékon ül jó ideig, amíg úgy nem érzik, hogy ideje a marketingnek. A New Super Mario Bros. U Deluxe már közel egy éve az eShop szerverein volt.

Érdekes az, hogy a Retro dolgozik a Metroid Prime 4-en. Sokan, akik a régebbi részeken dolgoztak, már nincsenek ott, úgyhogy az élmény már csak a nevében azonos. Ez jó PR-lépés, de kíváncsi vagyok, hogy mi történt a régi fejlesztőkkel (Bandai Namco Studios), hogy rájuk borult az asztal. Legutóbb szeptember környékén hallottam a játékról, amikor az emberek azt mondták nekem, hogy a fejlesztés jól halad. Még decemberben is ezt mondta Reggie [Fils-Aime, a Nintendo amerikai elnöke], úgyhogy akkortájt változhatott valami.

Azt hallom, hogy a Metroid Prime 4 fejlesztésében a nagy probléma az volt, hogy a Nintendo kísérletezett az ad-hoc fejlesztéssel – több országban több részlet készült belőle. Néhány stúdió egész jól haladt, de másutt „lángra kapott”. A belsős gondolat az volt, hogy mindennek egy tető alatt kellene lennie, és érdekes módon a Retro koncepciós demóját, amit a csapat a korábbi munkálatai miatt csinált, a Nintendo végül elfogadta.” Ez elég komoly lehet akkor, ha 2018 végén hirtelen omlott össze a Bandai Namco-féle fejlesztés (és voltak köztük ex-Star Wars 1313-as fejlesztők is!?)… de Khan a ResetErán még hozzátette ezt: „Más is fejlesztés alatt áll, nem csak a Metroid Prime 4, szerintem a halasztás csak egy kisebb mértékben csúsztatja el a Nintendo Metroidos terveit.”

Szóval úgy tűnik, hogy a Nintendo – talán költségcsökkentési célokkal? – megpróbált nemzetközi fejlesztési módszerekkel összerakni egy játékot, amiről őszintén nem is nagyon hallottunk másfél év alatt a bejelentő teaser után. Úgyhogy most annyi a teendőnk, hogy várunk a Retro-ra. Vajon látni fogunk-e részleteket a törölt Metroid Prime 4 variánsból a jövőben?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu