PlayStation-márkájú merevlemezek készülnek!

TECH HÍREK – A Sony a PlayStation Blogon jelentette be, hogy a japán cég megállapodást kötött a Seagate-tel, hogy PlayStation márkájú merevlemezek kerüljenek a piacra!

A PlayStation 4 és Xbox One konzolokba 500 gigabyteos vagy 1 terabyteos merevlemezek kerülnek többnyire beépítésre. Megeshet az, hogy ennyi hely nem elég, és a Sony ezt akarja orvosolni a Game Drive nevű termékkel. Ez a Seagate által gyártott külsős merevlemezt takarja, aminek kapacitása 2 terabyte lesz!

Bármelyik PlayStation 4-es modell használni tudja majd (tehát a megjelenéskor kiadott, aztán a később azt lecserélő PlayStation 4 Slim, vagy a PlayStation 4 Pro is), mindössze annyi a feltétel, hogy legalább 4.55-ös firmware legyen a konzolunkon. Formázni sem kell – alapból használhatjuk, amint kivesszük a dobozából, és kinézetre is klappol a PlayStation 4 látványvilágához. USB-ről kapja a kakaót, úgyhogy nem kell konnektort sem keresnünk hozzá.

Mivel korábban a Seagate a Microsofttal állt össze hasonló módon (akkor az Xbox One-t és Xbox 360-at is támogatta az a 2TB-s merevlemez…), ez nem olyan meglepő. Ja igen, a végére az ár: Amerikában 90 dollárba kerül majd a külsős vinyó (Kanadában pedig 120-ba), ami jövő héten fog a tengerentúl megjelenni. Európai megjelenésről és árazásról információink még nincsenek – az EU PS Blogon ugyanis nem találtunk semmilyen posztot erről még… és szerintünk kicsit drága a Game Drive.

Forrás: DualShockers

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu