Mégis készül a Pioneer! [VIDEO]

A Pioneer létezéséről egy több mint két éve megjelent AAA-játék rántotta le a fátylat…

A Watch Dogs 2-ben volt egy sci-fi, felfedezős játék, ami a bejelentése előtt törlésre került… vagy talán mégsem? A Kotaku arról ír ugyanis, hogy a törlés helyett újrakezdték a fejlesztését, ami miatt az eredeti elképzeléstől jóval el fog térni majd.

Alex Hutchinson, aki az Assassin’s Creed III és a Far Cry 4 kreatív rendezője volt (és most a Typhoon Studios társalapítójaként dolgozik), korábban azt írta a Twitterén, hogy „RIP Pioneer”, azaz nyugodjék békén. Vele közel azonos időben Jonathan Cooper (az AC III animációs művészeti rendezője) is ugyanazt írta. A Ubisoft ezekre nem reagált. Itt jön be a képbe a Kotaku – három forrásuk is azt állítja, hogy egy projekt, aminek Pioneer (azaz magyarul úttörő, és nem a „vörös” értelemben…) a kódneve, továbbra is készül, csak át lett alakítva a „Pioneer zombi féltestvérévé”.

Eredetileg a Pioneer egy sci-fi felfedezős játék lett volna, de nyílt erőszak nélkül. Ezt Hutchinson készítette egy kisebb csapattal, de 2016-ban újrakezdődött a fejlesztés egy másik főnökkel; a januári, törléssel kapcsolatos pletykák pedig egy újabb rebootra utaltak, így jelenleg a Pioneer „egy kooperatív lövöldözős játék” lenne, amiben földönkívülieket irthatunk majd.

Esélyes, hogy a Pioneer egy next-gen játék lesz, ha sikerül a boltokba kerülnie majd. Ebben azért még kételkedünk. Nos, itt a videó, amit a Watch Dogs 2-ben rejtettek el – ez nagy eséllyel a Hutchinson-féle koncepciót takarja.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu