Menu

Retro easter egg a grafikailag lebutított Anthemben! [VIDEO]

Egy másik kiadó régi csaláskódját dugta el a BioWare az épp nyílt bétát/demót futtató Anthemben.

A Konami-kódról van szó, ami például az amúgy eléggé nehéz, de tapasztalat révén csalás nélkül is végigjátszható Contrában is ott volt a NES-en: ha beütöttük a kódot, harminc életet kaptunk. (Talán volt az több is – lyukas az agy…) Fel, Fel, Le, Le, Bal, Jobb, Bal, Jobb, B, A, Start. (PC-n értelemszerűen kell egy kontroller, és PlayStation 4-en nagy eséllyel a B helyett a kör, az A helyett pedig az X kell, ez még nem biztos.) Ha ezt beütjük az Anthem főcímképernyőjén, kapunk egy retro, 8-bit szerű hangzással rendelkező dalt, ami valahogy így szól:

Az Anthemet eredetileg free-to-play játékként tervezte meg a BioWare! Ennél többet is elárult Jonathan Warner (az Anthem rendezője) és Ben Irving (az egyik vezető producer) az EDGE magazinnak. Az interjúból a WCCFTech ollózott ki pár részletet:

„Eleinte egy free-to-play játékmodellről beszéltünk, de nem ebbe az irányba tartott a BioWare és az Electronic Arts. Dave Brevik megcsinálta a Marvel Heroes-szal, és szerintem érdekes üzleti modellje lett; megvannak a pozitívumai és negatívumai,” mondta Warner. „Ha free-to-play leszel, továbbra is kell, hogy profitot termelj, különben a játékosainknak nem tudtuk volna folytatni a kiváló élő szolgáltatásokat. Szóval mivel üzletelnél, ha ingyen adnád oda a játékot? Ott van az a halom pénz, amit össze kell hoznod, hogy nyereséges legyél, aztán eljutsz oda, hogy kevésbé leszel bőkezű a játékosok felé. Szerintem az AAA-játékok terében az emberek sokkal kényelmesebben befizetik „a belépődíjat”, hogy aztán egy, a játékosoknak kedvező modellt kapjanak nulla fizetős DLC-vel, és opcionális kosztümtárgyakkal, amiket a játékbeli pénznemmel is meg tudnak venni,” tette hozzá Irving.

Aztán Warner mondott egy bátrat: „[Talán nekünk van] az évtized leginkább érzelmeket keltő shootere! Az olyan játékok, amikhez nem kötődsz érzelmileg, azokról nem fogsz beszélni pár év múlva. Számomra ebben van a játékkészítés öröme, mert tudom, hogy valahol egy fiatal játékos játszani fog az Anthemmel, és számukra ez lesz az a játék. Ez lesz az ő játékuk. Az egy lenyűgöző kiváltság. Hencegőnek hangzik, ha azt mondjuk, hogy „igazán szeretnénk, ha érzelmileg kötődnél ehhez a játékhoz”. Azt szeretném, ha eltérő módon keresztül történne ez sok emberrel, legyen az egy megérintő történet, egy karakter, akit igazán szeretsz, vagy egy kaland, amiről mesélsz a barátaidnak, esetleg az adrenalin [amit az Anthem kelt]. Ez mind érzelmes.”

És a grafikailag lebutított kifejezés sem véletlen. Itt a bejelentő trailer 2017-ből – elvileg egy Xbox One X-en futott…

A DigitalFoundry elemzése szerint viszont az a helyzet, hogy a PlayStation 4 Pro-n jobban fut az Anthem mint az Xbox One X-en! Mindkét konzol „4K” módja kb. natív 1080p felbontáson futtatja a játékot, és innen checkerboard felskálázás van 4K-ra. A frame rate sem sokkal biztatóbb: az Xbox One X-en 30 FPS a korlát, és ez lemehet a 20-as régióba. Ezzel szemben a PlayStation 4 Pro korlátlan frame rate-tel rendelkezik, és általában 25-35 FPS között fut rajta az Anthem, és ami még érdekesebb: az Xbox One X-en nem lehet lekényszeríteni 1080p-re a játékot, ám a Sony erősebb konzolján igen, és úgy 40-50 FPS-re is felmehet a frame rate… röviden: „a next-gen látványvilág a kurrens-gen konzolokon” nem valósult meg, ugyanis látványában erősen romlott a játék. (Már-már Watch Dogs-szintűt!)

Az Anthem február 22-én jelenik meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: GameSpotWCCFTechWCCFTech

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/