Retro easter egg a grafikailag lebutított Anthemben! [VIDEO]

Egy másik kiadó régi csaláskódját dugta el a BioWare az épp nyílt bétát/demót futtató Anthemben.

A Konami-kódról van szó, ami például az amúgy eléggé nehéz, de tapasztalat révén csalás nélkül is végigjátszható Contrában is ott volt a NES-en: ha beütöttük a kódot, harminc életet kaptunk. (Talán volt az több is – lyukas az agy…) Fel, Fel, Le, Le, Bal, Jobb, Bal, Jobb, B, A, Start. (PC-n értelemszerűen kell egy kontroller, és PlayStation 4-en nagy eséllyel a B helyett a kör, az A helyett pedig az X kell, ez még nem biztos.) Ha ezt beütjük az Anthem főcímképernyőjén, kapunk egy retro, 8-bit szerű hangzással rendelkező dalt, ami valahogy így szól:

Az Anthemet eredetileg free-to-play játékként tervezte meg a BioWare! Ennél többet is elárult Jonathan Warner (az Anthem rendezője) és Ben Irving (az egyik vezető producer) az EDGE magazinnak. Az interjúból a WCCFTech ollózott ki pár részletet:

„Eleinte egy free-to-play játékmodellről beszéltünk, de nem ebbe az irányba tartott a BioWare és az Electronic Arts. Dave Brevik megcsinálta a Marvel Heroes-szal, és szerintem érdekes üzleti modellje lett; megvannak a pozitívumai és negatívumai,” mondta Warner. „Ha free-to-play leszel, továbbra is kell, hogy profitot termelj, különben a játékosainknak nem tudtuk volna folytatni a kiváló élő szolgáltatásokat. Szóval mivel üzletelnél, ha ingyen adnád oda a játékot? Ott van az a halom pénz, amit össze kell hoznod, hogy nyereséges legyél, aztán eljutsz oda, hogy kevésbé leszel bőkezű a játékosok felé. Szerintem az AAA-játékok terében az emberek sokkal kényelmesebben befizetik „a belépődíjat”, hogy aztán egy, a játékosoknak kedvező modellt kapjanak nulla fizetős DLC-vel, és opcionális kosztümtárgyakkal, amiket a játékbeli pénznemmel is meg tudnak venni,” tette hozzá Irving.

Aztán Warner mondott egy bátrat: „[Talán nekünk van] az évtized leginkább érzelmeket keltő shootere! Az olyan játékok, amikhez nem kötődsz érzelmileg, azokról nem fogsz beszélni pár év múlva. Számomra ebben van a játékkészítés öröme, mert tudom, hogy valahol egy fiatal játékos játszani fog az Anthemmel, és számukra ez lesz az a játék. Ez lesz az ő játékuk. Az egy lenyűgöző kiváltság. Hencegőnek hangzik, ha azt mondjuk, hogy „igazán szeretnénk, ha érzelmileg kötődnél ehhez a játékhoz”. Azt szeretném, ha eltérő módon keresztül történne ez sok emberrel, legyen az egy megérintő történet, egy karakter, akit igazán szeretsz, vagy egy kaland, amiről mesélsz a barátaidnak, esetleg az adrenalin [amit az Anthem kelt]. Ez mind érzelmes.”

És a grafikailag lebutított kifejezés sem véletlen. Itt a bejelentő trailer 2017-ből – elvileg egy Xbox One X-en futott…

A DigitalFoundry elemzése szerint viszont az a helyzet, hogy a PlayStation 4 Pro-n jobban fut az Anthem mint az Xbox One X-en! Mindkét konzol „4K” módja kb. natív 1080p felbontáson futtatja a játékot, és innen checkerboard felskálázás van 4K-ra. A frame rate sem sokkal biztatóbb: az Xbox One X-en 30 FPS a korlát, és ez lemehet a 20-as régióba. Ezzel szemben a PlayStation 4 Pro korlátlan frame rate-tel rendelkezik, és általában 25-35 FPS között fut rajta az Anthem, és ami még érdekesebb: az Xbox One X-en nem lehet lekényszeríteni 1080p-re a játékot, ám a Sony erősebb konzolján igen, és úgy 40-50 FPS-re is felmehet a frame rate… röviden: „a next-gen látványvilág a kurrens-gen konzolokon” nem valósult meg, ugyanis látványában erősen romlott a játék. (Már-már Watch Dogs-szintűt!)

Az Anthem február 22-én jelenik meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: GameSpotWCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu