Nagyon jó rajtot vett a Kingdom Hearts III!

Japánban és az Egyesült Királyságban is kiemelkedő eredményeket hozott össze a Square Enix régóta várt játéka.

Kezdjük Japánnal (ott ugyanis január 25-én jelent meg a Kingdom Hearts III): a Gematsu közölte a japán Media Create január 21-e és 27-e közötti fizikai eladási listáját. Nos, az ázsiai szigetországban mindössze három nap alatt 610077 példány fogyott belőle, és ebben ugye nincs benne a digitális értékesítés! Olyannyira hazavágta a Resident Evil 2 Remake-et (252848), hogy nehezen tudjuk elhinni. Ki kell még azt is emelnünk, hogy Japánban mindkét játék csak PlayStation 4-re jött ki lemezes formátumban (ne feledjük, odaát az Xbox One-nak konkrétan semmi esélye nincs…).

Az Egyesült Királyságban a franchise eddigi legjobb (fizikai) rajtját vette a Kingdom Hearts III (igaz, az UKIE és a GfK adatai nem nyúlnak vissza az első rész 2002 novemberi megjelenéséig!), ugyanis a második, eredetileg PS2-exkluzív felvonáshoz képest kétszer több fogyott belőle. Mivel a Kingdom Hearts első két (fő!) része PlayStation 2-re jött ki, nem meglepő, hogy a lemezes értékesítések 82%-át a PlayStation 4 tette ki (a maradék 18-at pedig az Xbox One)… és a Resident Evil 2 Remake itt is visszacsúszott a második helyre.

Nos, nézzük az UK toplistát (zárójelben az előző heti pozíció):

Forrás: Gematsu, Gamesindustry

  1.         Kingdom Hearts III (új belépő!)
  2.         Resident Evil 2 (Remake) (1)
  3.         Red Dead Redemption 2 (3)
  4.         FIFA 19 (5)
  5.         Call of Duty: Black Ops IIII (3)
  6.         New Super Mario Bros U (4)
  7.         Mario Kart 8: Deluxe (8)
  8.         Super Smash Bros Ultimate (7)
  9.         Grand Theft Auto V (9)
  10.         Spyro Reignited Trilogy (11)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu