Mégis pénzt kap a The Witcher-könyvek írója a CD Projekt RED-től?

Andrzej Sapkowski pénzkövetelése úgy tűnik, hogy sikerrel járt.

Régebben volt már arról szó, hogy a CD Projekt RED már több mint egy évtizede olyan megállapodást kötött a könyvek írójával, hogy őt egyszeri pénzösszeggel (35 ezer lengyel zloty volt az eredeti megállapodás, fél millió forint alatti összegről beszélünk…) elintézik, és onnantól kezdve nem kell neki fizetni. Persze aközben a The Witcher-trilógia menetelt egy nagyot, Sapkowski pedig (aki eredeti megállapodása miatt elesett rengeteg pénztől) tartotta a markát, de először a lengyel fejlesztőcsapat elutasitotta.

Most viszont a Puls Biznesu arról ír, hogy Sapkowski és a CD Projekt RED között megállapodás született – az író kapni fog valamennyi pénzt, de az jóval kevesebb lesz, amit a Sapkowski követel. A cél az, hogy az író és a fejlesztőcsapat között megmaradjon a jó viszony.

Az egészet elkerülhették volna a felek, ha Sapkowski egy százalékos megállapodást kötött volna a 2000-es évek során a CDPR-rel, hiszen akkor úgy folyamatosan pénzhez jutott volna…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu