Nem hagyja maga mögött a Sony a PlayStation Move-ot!

A feltehetőleg már készülő új PlayStation VR mellé egyre nagyobb esély van arra, hogy egy új PlayStation Move kontroller is jár majd…

A SiliconEra arról ír, hogy a Sony Interactive Entertainment újabb szabadalmakat védetett le. Mindkettő otthoni játékkészülékekhez lenne használatos, mégpedig fejlettebb mozgásérzékeléses kezeléssel. Még 2017-ben regisztrálták, de február hetedikén publikálták.

A képekből ítélve nekünk az jön át, hogy L2/R2-szerű gombokkal rendelkezhet az új PlayStation Move (ha ez kerül majd tömeggyártásba), de van egy hüvelykujjat érzékelő szenzor (a képen 231-gyel jelölve – feedbackes gombnak is lehetne nevezni), és a kéz pozíciójától és a játéktól függően a virtuális objektum mértékét és textúráját érzékelhetnénk azon keresztül. A virtuális objektumok lenyomhatóak lennének, de a kontroller lassan visszanyerné eredeti formáját – így például úgy érzékelnénk, hogy egy objektumot tolnánk magunk előtt. A másik védjegy pedig a használt karunktól függően nekünk kézreeső (karraeső?) módon váltaná a gombkiosztást.

Érdekes elképzelések, de a védjegyek, szabadalmak nem mindig jutnak el a végeredményig…

Forrás: SiliconEra

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu