Miért nincs az Activisionnél a Destiny? Elárulta a kiadó!

Végre hivatalos magyarázatot hallunk az Activision Blizzardtól arról, hogy a Bungie és a csapat IP-je, a Destiny miért hagyta el őket.

Coddy Johnson, az Activision vezérigazgatója (chief operating officer/COO) a pénzügyi konferenciájuk végén megmagyarázta a Bungie távozását: „Először is, ahogy tudják, nem volt a miénk a Destiny IP-je, de nem ez a helyzet az összes többi, nagyobb franchise-unkkal kapcsolatban. Ez nem csak egy jelentős eltérés az iparban látottaktól, ugyanis az IP birtoklása lehetőséget ad nekünk arra, hogy új élményekbe lépjünk és új [játékosokat] lekötő modelleket próbáljunk ki – ezek új pénzügyi bevételekkel, és értelemszerűen magasabban felépített ökonómiával járnak. És ez vezetett a döntési folyamat második fontos tényezőjéhez – a Destiny kritikailag nagy sikereknek örvend jó minőségű tartalmával, de ez nem érte el a pénzügyi elvárásaink szintjét. Így a köztünk levő megállapodás értelmében egy rövid változó időszak után felszabadul némi erőforrásunk.”

Tehát a pénz miatt nem maradt az Activision Blizzardnál a Bungie. Igaz, az utolsó mondatra ki kell térni még – itt a Vicarious Visionsre és a High Moon Studiosra utalt Johnson. Ők a Destiny 2 tartalmaiba még besegítenek, de rövid időn belül lehetőségük lesz mással is foglalkozni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu