Lekerült a FIFA 19 borítójáról Cristiano Ronaldo!

Kicsit rossz az időzítés: öt hónappal a FIFA 19 megjelenése után kényszerült erre az Electronic Arts – aki focirajongó, már megvette a játékot…

Szóval az a helyzet, hogy Cristiano Ronaldo 2017 óta a FIFA „arca”, aki nemrég egy 2009-ben állítólag bekövetkezett szexuális zaklatás, illetve mostanában adóelkerülés miatt került szorult helyzetbe. Most viszont az Electronic Arts egyik szóvivője az Eurogamernek megerősítette, hogy a menükből és a játék dobozáról Ronaldo lekerült, és helyét Paulo Dybala, Kevin de Bruyne és Neymar da Silva Santos vette át.

„Ahogy az EA Sports FIFA 19-be érkezik az UEFA Bajnokok Ligája, egy egyedi lehetőségünk adódott arra, hogy a játékosoknak új tartalmakat kínáljunk, ami a futball való életben érezhető izgalmát is átadja. Gyakran ünneplünk eltérő tehetségekkel a sportjátékainkban, és a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába lépve a futball legnagyobb sztárjait rakjuk a főszerepbe, és a játékosoknak új tartalmakat hozunk el, hogy izgatottak legyenek irántuk,” olvasható az Eurogameren angolul.

Ronaldo szerint ő nem erőszakolta meg Kathryn Mayorgát az egyik las vegas-i hotelben, de a nevadai rendőrség már az olasz hatóságoknak jelezte, hogy Ronaldótól DNS-mintát követelnek. Ronaldo ügyvédje a CNN-nek azt mondta, hogy nem történt nemi erőszak, hanem „a 2009-ben, Las Vegasban bekövetkezett események beleegyezéssel történtek”, és a hatóság kérése „teljesen általános kérés”. Persze a spanyol hatóságoknak Ronaldo fizet, ugyanis adóelkerüléssel vádolták, és ő így 18,8 millió eurós bírságot (5,98 milliárd forntot), de 23 hónapos, felfüggesztett börtönbüntetést is a nyakába varrtak…

Ezek után érthető, hogy az EA cserélt.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu