A World War Z megvédte az Epic Store-os exkluzivitását

„Ez a legjobb üzleti megegyezés, amellyel a játékosok és a fejlesztők is jól járnak.”

Múlt decemberben jelentette be a World War Z kiadója, hogy a PC verzió exkluzív Epic Games Store kiadás lesz és ezzel otthagyják a Steamet. Ez a hír nem esett túl jól néhány fannak, de a Saber Interactive csapata megvédte a döntését, kijelentve, hogy „ez a lejobb megállapodás játékosok és fejlesztők számára egyaránt.”

„Először is, egy játék fejlesztése rendkívül drága, szóval a 88%-os bevétel a 70% helyett azt jelenti, hogy több pénzt fordíthatunk a World War Z fejlesztésére.” – hangsúlyozta a cég vezetője, kiemelve a magasabb profitot, amelyet az Epic-től kapnak a Valve platformja helyett. Ne felejtsük el ugyanis, hogy a Steam a profit 30%-át zsebeli be az Epic által levett 12%-os jutalék helyett.

Másrészről, ez az árkülönbözet azt is jelenti, hogy olcsóbb lesz a játék: 34.99 dollárba kerül majd az eredetileg tervezett 39.99 helyett, tehát 5 dollárral olcsóbb lesz. „Örülünk neki, hogy megoszthatjuk veletek azt a hasznot, amelyet az Epic Games Store kínál a fejlesztőknek, és alig várjuk, hogy élvezzétek a játékunkat.” – nyilatkozta a cég.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu