A Sony további információkat “szivárogtat” a PS5 visszafelé kompatibilitásáról

Levédett védjegyeken keresztül…

A PlayStation 5-tel kapcsolatban egyre többször merül fel a visszafelé kompatibilitás kérdése, melyet a japán cég képtelen volt normálisan megoldani a PS4-P3 viszonylatában. A PlayStation Now ebből a szempontból inkább tekinthető egyfajta lehúzásnak, hiszen a régi PS3-as lemezeidet, sőt, a már digitálisan megvásárolt PS3 játékaidat sem tudtad futtatni, egy időben külön kellett fizetni a rendszerben használt egyedi játékokért (akkor is, ha már PS3-ra – akár digitálisan is – megvetted azokat), most pedig elő kell fizetni a szolgáltatásért, tehát a régen megvásárolt PS3-as játékaiddal nem mész semmire.

Az Microsoft mutatta meg, hogy az Xboxnál ezt mennyire egyszerűen és praktikusan meg lehet oldani, akár a fizikális lemezedet berakva az új generációs konzolokba, ráadásul úgy, hogy 1080p (Xbox One), vagy akár 4K (Xbox One X) felbontásban is lehet futtatni a régi játékokat, amely egy, PC-re sem megjelent címeknél (például: az első Red Dead Redemption) különösen megnövelte a megoldás értékét.

A Sony válaszul most már egyértelműen kénytelen ezzel a kérdéssel valamit kezdeni, hiszen megint elvárni a játékosoktól, hogy a PS4 éra utána a PS5-tel megint induljanak a nulláról, egyenesen az arcátlanság kategóriája lenne.

Éppen ezért „csepegnek” mostanában az információcseppek, a legutóbbi pedig arról szól, hogy a Sony védjegyekkel levédetett egy rendszert, amely arra képes, hogy „régi rendszereket” szimuláljon új hardverben – olvashatjuk a 3djuegos oldalán. Emellett a Sony szabadalmában megemlíti a „javított szimulációt” is, amely elméletileg azt jelentheti, hogy a régi játékok jobb minőségben (például: gyorsabban, nagyobb felbontásban) futhatnak az új hardveren.

Forrás: 3Djuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu