Új szintre léphet a Microsoft-Nintendo együttműködés!

Úgy tűnik, hogy a tavalyi Minecraft-reklám, amiben az Xbox One és a Nintendo Switch közösködött, csak a kezdet volt!

A francia Jeuxvideo arról ír, hogy a Microsoft és a Nintendo vezetősége gyakran találkozik egymással, és már haladnak a tárgyalások, vannak még megválaszolatlan kérdések… de ettől függetlenül azt írja az oldal, hogy a Cuphead és az Ori and the Blind Forest is úton van a Nintendo Switchre! (Utóbbit a THQ Nordic kezelheti – ők korábban már adtak ki Steamen Microsoftos címeket.) És ez még nem minden: a Forza, a Gears of War és a Halo esetében is megfontolásra került a Switch-port, de még nem tudni, hogy mi lehet ebből (Xbox One-játék portolás? Xbox 360-játék portolás? Switch-exkluzív spin-off?) A harmadik dolog a legmerészebb: állítólag az Xbox Game Pass, továbbá a Microsoft játékstreamelő szolgáltatása, az xCloud is még idén elindulhat a Nitnendo Switchen! Így felhő alapú játékokhoz férhetnek hozzá a Switch-csel rendelkezők az előfizetésért cserébe. (Így a gyengébb platformon is futnának az Xbox One-os címek.)

A Direct Feed Gaming szerint az Ori and the Blind Forest és az Xbox Game Pass, a GameInformer szerint pedig az Xbox Game Pass úton van a Switchre. Az utóbbit a Thurott is megerősíti (igaz, nem nevezi nevén az Xbox Game Passt), és szerintük az idei E3-on jelentős bejelentéseket tehet a Microsoft az Xbox Game Pass-szal kapcsolatban. A Windows Central szerint már egy éve hallott az Xbox Game Pass Switchen történő felbukkanásáról, és a PlayStation 4 esetében is ezen dolgozik a Microsoft. Hozzáteszik, hogy az Ori and the Blind Forest/Cuphead páros is jön a Switchre, és szerintük ez a két játék lehet az új Xbox Live SDK tesztalanyai, hogy az Xbox Live-os szolgáltatások a Switchen és mobil eszközökön is működhessenek.

Bár ez nem hivatalos, de ha sok forrás ezt írja, az már igencsak gyanús. Erős lépés lenne a Microsofttól, nem?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu