Egy komoly újítással érkezhet a PlayStation 5! [VIDEO]

A Sony szenzációs újítást hozhat el a következő generációs konzoljával.

Anno az 576 KByte utolsó számaiban (2002-ben – nem a 2008-2010-es rebootról van szó) a cheates oldal fejlécében az volt, hogy „Mókusvakítás örök veszteseknek”. Ez a kifejezés tökéletesen átültethető a Sony védjegyére, amiből a Google oldalán képeket is láthatunk.

A Personalized Data Driven Game System egy olyan intelligens rendszert takar, ami a játékos teljesítményét az adott játékban folyamatosan analizálja, így az elemzés eredményeihez igazítja azt a játékot, hogy az megfeleljen a játékos igényeinek, elvárásainak, képességének. A lenti videóban is erről van szó. Példaként azt mondhatjuk, hogy nem nagyon tudjuk jól bevenni a kanyarokat a Gran Turismóban (amiből tuti készül a next-gen felvonás már… ne kerteljünk), így a rendszer besegít úgy, hogy fékrásegítést tol alánk, így tudjuk, hogy mikor kell rányomni a négyzetre, amivel elkerülhető az, hogy lerepülünk a pályáról, mert elnéztük a féktávot. Más példa lehet az, hogy a mi stílusunkhoz megfelelően módosul a játék története – persze itt erősen nyílt kapukat kellene hagynia a fejlesztőknek…

Magyarul mély gépi tanulási rendszerrel rendelkezhet a PlayStation 5 (ugyanis a Personalized Data Driven Game System ezt a szisztémát követi), ami – ha tényleg a konzol része lesz – saját ízlésünknek megfelelően hangolhatja a játékot, hogy abban sikerünk legyen. Persze ez még abszolút nem megerősített.

A Microsoft új Xboxáról (Xboxairól?) már láttunk lehetséges specifikációkat. Ott erő lehet, itt tudás?

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu