„Az xCloud és a felhős játék nem lesz a konzolok gyilkosa!”

Kareem Choudhry, a Microsoft játékokért felelős céges alelnöke az Eurogamernek igencsak bátor kijelentést tett.

„Nem extrém ez! Tizenöt éven át építettem konzolokat – nem távozunk a konzolos üzletből, ezt az xCloudos videóinkban is mondtuk. Imádjuk a konzoljainkat, és ezt az üzleti ágazatot. Igazán büszkék vagyunk arra, hogy ma a legerősebb konzol a miénk a piacon, és reméljük, hogy később is megőrizhetjük ezt a vezető pozíciót. Azt gondolom, hogy a legjobb, prémium élményed az erre kiélezett hardver lesz a TV-d alatt a nappalidban. A felhő alapú játék, az xCloud „és” a beszélgetésben, nem pedig „vagy” – mindenki imád egyből a konzolok halálára következtetni, és bár ez jó cím lehet, mi egyáltalán nem így gondolkodunk,” mondja Choudhry.

Ezzel kb. ugyanazon az elképzelésen van mint a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot is, aki a Google Stadia-val kapcsolatban úgy véli, hogy az kiegészíti a konzolokat és a PC-ket (a Stadiaról van egy igencsak izmos összefoglalónk, ott felmerült ez a téma). Erre gondolt az utolsó mondatában a Microsoftos egyén is – xCloud „és” Xbox, nem pedig xCloud „vagy” Xbox.

Szóval a Microsoft a mobilos/PC-s felhő alapú streamelést nem a konzol lecserélésének tekinti. Legalábbis jelenleg. Addig is az xCloud weboldala több részletet is elárul a szolgáltatásról.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu