[GDC 2019] Több játék is az Epic Games Store-ra tart, köztük meglepő címek is! [VIDEO]

Az Epic Games elkezdte kitömni a fejlesztőket egy kis pénzzel. Köztük van egy bizonyos francia csapat, akik a PlayStation 3-on és PlayStation 4-en adtak ki pár nagyobb (idáig…) exkluzív címet!

A State of Unreal (az Unreal állapota) névre hallgató Game Developers Conference-előadáson megerősítette Tim Sweeney, az Epic főnöke, hogy a Ubisoftos megállapodásuk tovább tart a The Division 2-nél (ugyanis az uPlay és az Epic Game Store révén lehet csak PC-n megvenni): „több nagyobb PC-s megjelenés” is érkezk a már 85 milliónál is több felhasználóval rendelkező Epic Games Store-ra, ugyanis ennyire sikeres volt a The Division 2 PC-s rajtja…

De több játékról is megtudtuk, hogy az Epic Games Store-ra jön – ha exkluzívként, azt kiemeljük: Ancestors: The Humankind Odyssey (egy évig exkluzív! Patrice Désilets, Assassin’s Creed-alkotó játéka), The Outer Worlds (ez a Microsoft Store-on is feltűnik majd, ugyanis az Obsidian már az Xbox Game Studios része, egy évig exkluzív), Phoenix Point (egy évig exkluzív! – az XCOM atyjaként is nevezett Julian Gollop játéka; itt kibabráltak a közösségi finanszírozókkal, ugyanis korábban Steam, GOG volt tervben, pénzvisszatérítést ajánlottak fel emiatt), Dauntless (Phoenix Labs RPG, exkluzív!), és akkor most kapaszkodjon meg mindenki: Control (egy évig exkluzív! a Remedy új játéka, ami nyáron jön), The Sinking City (a Frogwares nemrég júniusra elhalasztott játéka, egy évig exkluzív!).

Az első bekezdésben említettünk egy francia fejlesztőcsapatot is. Nos, akkor most érdemes megkapaszkodni: a Beyond: Two Souls, a Heavy Rain és a Detroit: Become Human is időzített exkluzívként érkezik PC-re az Epic Games Store-on! Megindul a Quantic Dream multiplatformos terjeszkedése!

És akkor még nem értünk a lista végére… Afterparty (Night School Studios), The Cycle (YAGER – ezt szeptember óta alfa/bétatesztelték a Steamen…), Industries of Titan (Brace Yourself Games), Journey to the Savage Planet (Typhoon Studios / 505 Games), Kine (Chump Squad), Spellbreak (Proletariat Inc.), Solar Ash (Heart Machine / Annapurna Interactive). A videó után folytatjuk a kisregényt…

Sweeney a PCGamernek elmondta, hogy az Epic Games Store-on lesz egy minőségi küszöb (ami valljuk be, a Steamen eléggé alacsony): „Egy minőségi standardunk lesz, ami a vacak játékokat nem fogadja majd el. Elfogadhatóan jó, minőségi játékokra rábólintunk, mindegy, ha kicsi vagy AAA címről van szó, és kb. az R (felnőtt besorolású) filmekhez vagy M (felnőtt kategóriájú) játékokig terjed a skálánk. Egy Grand Theft Auto számunkra jó lenne, de az Epic nem fog értékesíteni pornójátékokat, bloatware-t, vagy asset flipeket, esetleg bármi olyasmit, ami sokkolná a játékosokat. A PC egy nyílt platform, és ha mi nem értékesítjük, még mindig közvetlenül eladhatod [a termékedet]. Nem lesz olyasmink, mint egy konzolos igazolási folyamat, amikor egy játék közzétételéről van szó, de – valahogy – úgy gondolom, hogy a nekünk benyújtott játék minőségéről a kiadás előtt tudomásunk lesz. Az emberek dönthetnek, és viszonylag ésszerűen fognak is dönteni.”

De mi a pálya a Steames barátlistás/adatbányaszatos szituációval? „Ha most a Fortniteban úgy döntesz, hogy importálod a Steames barátlistádat – ez már a launcher oldalán működik -, akkor betöltjük a Steames fájlodat, ami a tiéd. Ebben ott a barátlistád, és az ők hashelt azonosítói / ID-i vannak elküldve az Epicnek. Sok másik szolgáltatás hasonlóan importálja a Steames barátokat. Némelyik hozzáfér a fájlhoz, mások pedig a Steam SDK-ja révén a Steam webes API-jait használja ehhez. Az adat csak engedéllyel van elküldve az Epicnek. És ott a gyenge implementációnk, ami egy másolatot készít a fájlból, mielőtt megkérdeznénk téged a Steames barátlistád importálásáról. Ez olyasmi, amit épp kijavítunk. Ez mindössze annak a manifesztációja, hogy túl gyorsan felépítsük a közösségi funkcióinkat anélkül, hogy előre gondolkodtunk volna a kivitelezéséről.” Sweeney még hozzátette, hogy a Valve-os adatok tényleg a felhasználóké, így a localconfig.vdf fájl nem lesz többet elvileg érintett.

A végére egy rövid kis infó még: a Humble Bundle-n is már lehetőségünk van Epic Games Store-kulcsokat venni. (Akár exkluzívakat is!) De a kérdés a végére: mennyi pénze van az Epicnek az ennyire agresszív terjeszkedésre? December nem volt olyan rég!

Forrás: VG247, PCGamer, PCGamer, Dualshockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu