Már a Nintendo 64-en is túltett a Nintendo Switch?

A VGChartz szerint a Wii U és a GameCube után újabb N konzol élettartambeli eladásait szárnyalta túl a Nintendo Switch.

A site szerint az április 6-án záródó hét során kicsivel több mint kétszázezer Nintendo Switch került értékesítésre, és ezzel az adattal a 2017 márciusában elstartolt, hordozható konzol már kb. 33,15 millió eladásnál tart. Ez pedig már lekörözi a Nintendo 64 32,93 milliós eredményét – ha hozzátesszük, hogy az N64 hat évig volt piacon, akkor máris sokkal komolyabbnak tűnik „a kapcsoló” menetelése!

A következő „célpont a családon belül” a SNES lesz a Switchnek. A Super Nintendo 49,1 millió eladást hozott össze, és ha lesz egy újabb killer app (olyan exkluzív játék, ami miatt jobban fogy a konzol), ami tavaly decemberben a Super Smash Bros. Ultimate volt, nagy esély van arra, hogy még idén behúzza az 50 milliót a Switch, amivel már a 16-bites konzolt is maga mögé utasíthatja. (A kínai rajttal ezt el is érheti!)

Tény, nem hivatalosak a VGChartz adatai, de január végén a Nintendo Switch alig egy milliónyira volt az N64-től, és azóta biztosan fogyott annyi a termékből, ami a pletykák szerint egy olcsósított, és egy „next-gennek szánt” változatot is kaphat.

A Nintendo április 25-én, csütörtökön közli a március végével lezárt üzleti évének eredményeit – ha lesz benne érdekesség, 26-án visszatérünk rájuk.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu