F2 karriermóddal próbál erősíteni az F1 2019!

A korábbi megjelenés ellenére is bővít egy kategóriával a Codemasters az idei száguldó cirkusz-játékadaptációban.

A Formula 2 weboldalán olvasható, hogy az F1 2019-ben úgy kezdhetjük el a karrierünket, hogy a 2018-as F2 összes csapata és pilótája alapból benn lesz a játékban (amihez a 2019-es évad „digitálisan lesz később az év folyamán hozzáadva, mégpedig online funkciókkal”), hogy aztán onnan léphessünk fel egy kategóriát az F1-be, ahogy ezt tette pl. a ferraris Charles Leclerc, vagy mondjuk a mclarenes Lando Norris is.

Egy kis magyarázat: a Formula 2-ben mindenki ugyanazt a kasztnit és motort kapja, így nem lehet az, hogy kizárólag a technikai előny miatt kerül valaki az élre: ebben a kategóriában a sebesség, a tehetség lesz a szükséges az F1-be való fellépéshez. (És ez itt egy személyes megjegyzés: az F2 gyakran produkál jóval izgalmasabb futamokat mint maga az F1!)

Ezen túl lesz még az általunk vezérelt narratíva is az F1 2019-ben. Két karaktert fogunk megismerni, akik velünk lesznek a karrierünk során – velük barátságot vagy rivalizálást is csinálhatunk. Bizonyos jelenetekben interakcióba lépünk velük, és mi választhatjuk ki, hogy miként válaszolunk, ahogy már 2018-ban láttuk az interjúk esetében. Ezzel az a baj, hogy nem biztos, hogy a történet kidolgozása jól sikerülhet – például a szintén a Codemasterstől származó kb. 2004-es TOCA Race Driver 2 túlzásba vitte ezeket a jeleneteket. Az F1 2019-ben pedig valószínűleg ugyanaz a néma személy maradunk, aki eddig – nem biztos, hogy egyrészt erre szükség van (pl. évek óta látni PC-s fórumokon, hogy VR-támogatást kérnek a rajongók, az pedig valószínűleg idén is kimarad…), másrészt pedig ezzel nem fog nőni a játék értéke.

Az F1 2019 június 28-án, az Osztrák Nagydíj hétvégéje során (tehát két hónappal korábban!) fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Sok reményt nem nagyon fűzünk a Codemasters idei próbálkozásához…

Forrás: PCGamer, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu