Miért nem tér vissza Claptrap eredeti hangja a Borderlands 3-ban?

David Eddings, az egy keréken futó, szarkasztikus, mindenre megjegyzést tevő Claptrap robot hangja nem fog felbukkanni a Borderlands 3-ban. Miért is? Egyfajta botrány kerekedett ebből azt ügyből (is)…

Eddings ezt írta Twitterén: „Először azt kértem, hogy a teljesítményemért ki legyek fizetve, és hirtelen nem tudták ezt megengedni maguknak. Most nem azt mondom, hogy miként kellene az üzletüket működtetni, de talán a 2K-től jövő 12 millió dollárt betehették volna a Gearbox bankszámlájára. Csak szólok!”, mondja Eddings, aki 2017-ig a Gearbox egyik vezetője volt, mielőtt átigazolt volna a Rooster Teeth-hez (ez nem egy játékfejlesztő csapat!). Mire utal a 12 millió dollár? Állítólag ennyit tett zsebre Randy Pitchford, ami a stúdiónak járt volna bónusz formájában. Ezt a Gearbox egy volt ügyvédje, Wade Callender állítja. Ezzel kapcsolatban megy egy per. (Oda-vissza pereskednek éppen. Mexikói szappanopera szintű káosz van ott. Amúgy Troy Baker, Rhys hangja sem tűnik majd fel. Helyette Ray Chase lesz hallható – ő Noctis hangja a Final Fantasy XV-ből.)

De visszatérve a Claptrap-ügyre, Pitchford a Twitteren reagált Eddingsre: „A baj ma az, hogy Eddings úr keserű és háborog, mivel el lett bocsátva. Kétszer nagyobb összeget ajánlottunk neki a szövetségi árakhoz képest, de elutasította. Nem akarom, hogy ő csinálja [Claptrap hangját], hacsak ő is szeretné, mivel a motiváció kihat a teljesítményre.” A szövetségi árazás itt azt takarja, hogy arrafelé a színészeknek szövetségi egyesülése van Amerikában belül (és a sztrájk kihatott anno a szórakoztató iparra rendesen).

A Gearbox azóta az IGN-nek is tisztázta, hogy minden fizetett alkalmazottjának lehetőséget ad a szinkronmunkára, de ez nem kötelező jellegű: „Ebben az esetben Eddings már nem volt az alkalmazottunk, ezért az iparban elfogadott óradíjat ajánlottuk fel neki, de nem tudtunk megállapodásra jutni.” De akkor ki lesz Eddings helyett? Nem más mint Jim Foronda, aki a Dragon Ball Z Kai-ban Mighty Mask hangja volt például: „Itt a hivatalos bejelentésem arról, amit már sokan kitaláltatok: én vagyok Claptrap hangja a Borderlands 3-ban. Köszönöm a támogatásotokat – megpróbálok a lehető legjobb Clappy lenni!”, írta a Twitteren Foronda.

És lesznek-e DLC Vault Hunter karakterek, azaz bővülhet-e a Borderlands 3 stábja a megjelenés után? „Most a fő játékra koncentrálunk, de úgy érzem, hogy jobb lenne az, ha kiterjesztjük, amikre a már létező Vault Hunterek képesek, és a jövőbeli növekedésükre figyelünk ahelyett, hogy új karakterekkel újrakezdenénk ezt az egészet. A [belsős] adatok is ezt támogatják,” válaszolt Pitchford Twitteren.

A Borderlands 3 szeptember 13-án jön ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-n az Epic Games Store-ra.

Forrás: GameSpot (), DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu