Miért nem kaphat folytatást az Until Dawn?

A Supermassive Games PlayStation 4-exkluzív játéka, az Until Dawn igazán sikeres lett, így teljesen jogos, ha azt kérdezzük: miért nem készített a csapat folytatást belőle (és nem PlayStation VR-ra…)?

A GameInformer leült beszélgetni egy kicsit Pete Samuelsszel, a Supermassive vezérigazgatójával, aki ezt nyilatkozta egy lehetséges folytatásról: „Az Until Dawn kiadása után sokan kezdtek tőlünk egy folytatást kérni, és ez még ma is megtörténik! Emiatt tudjuk, hogy van egy rajongói tábor, ami szereti az ilyesmit. A The Dark Pictures antológia jelentős része abból áll, hogy szeretnénk ezt a rajongói bázist kiszolgálni a mi szemszögünkből, és abból, hogy kiszolgáljuk magunkat abban, amit imádunk csinálni: több történet és karakter alkotása, mégpedig gyakrabban mint néhány évente egy vagy két alkalommal.” Szóval látják, hogy lenne rá igény, de nem akarnak azzal foglalkozni. (Legalábbis jelenleg. Ki tudja, hogy a Sony mit tervezhet a next-gen PlayStationre?)

Ha mégis megcsinálnák az Until Dawn 2-t, lennének kihívások vele rendesen: „Egy antológiával remek lehetőség adódik egy új téma és egy új műfaj elleni „bírkózásra”, mégpedig olyan karakterekkel, amiket külön, a történethez hozol létre. Nem vagy hozzákötve olyan történelmi karakterekhez, akiket használnod kell. Ha folytatásokat csinálnánk, nem tudnánk, hogy ki élte túl [az első Until Dawn eseményeit]. Talán ki tudnánk silabizálni az elmentésekből, de nem akarunk ehhez egy folytatást készíteni. Egy eltérő történetet szeretnénk alkotni, eltérő emberekkel,” tette hozzá Samuels. Tehát valami újat akarnak. Erre meg is van a lehetőségük.

Az antológia kifejezés többszöri használata nem volt véletlen, ugyanis a The Dark Pictures antológia első része, a Man of Medan készül éppen a Supermassive Gamesnél. Ez valamikor a nyár folyamán fog megjelenni, mégpedig multiplatform címként, ugyanis PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is készül a játék, aminek a kiadója a Bandai Namco lesz. Szóval a cég megpróbál kilépni a PlayStation-exkluzivitásból. Majd meglátjuk, lesz-e sikerük.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu