Nem teljesen a Microsoft hibája volt a Scalebound törlése!

Atsushi Inaba, a PlatinumGames főnöke beismerte, hogy nem kizárólag a redmondi cég a felelős azért, hogy az Xbox One/Windows 10 párosra tervezett Scalebound, amit Hideki Kamiya (Resident Evil 2, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101…) rendezett volna, törlésre került!

A VGC-nek Inaba ugyanis ezt nyilatkozta a még 2017 januárja során törlésre került Scaleboundról: „Nem volt számunkra könnyű azt nézni, ahogy a rajongók mérgesek voltak a Microsoftra, amikor [a Scalebound] törlésre került, mert az az igazság, hogy ha bármilyen fejlesztés alatt álló játék nem jöhet ki, az azért van, mert mindkét oldal (a fejlesztő és a kiadó egyaránt) megbukott. Szerintem vannak olyan területek, ahol jobban teljesíthettünk volna, és biztos vagyok abban is, hogy vannak olyan területek, ahol a Microsoft – mint kiadói partner – azt kívánja, hogy jobb munkát végezhetett volna, mert senki sem akarja azt, hogy törlésre kerüljön egy játék.” Azaz úgy véli, hogy nem csak a Microsoft hibázott, hanem maga a PlatinumGames is! (Pedig lehet, hogy pont ez a játék lehetett volna az, ami a Japánban nullához konvergáló Xbox One-eladásokat kicsit megdobhatta volna, ugyanis egy japán fejlesztőcsapatról beszélünk…)

Inaba beszélt a korábbi pletykákról is, miszerint a Scalebound feltámadásra kerülhet a Nintendo Switchen (erről mi is regéltünk régebben) – ő azt állítja, hogy erre jelenleg nincsenek tervei a PlatinumGamesnek. A Scalebound IP-jét (intellektuális tulajdonát) a Microsoft őrzi, így igencsak kevés esély van arra, hogy a játék tényleg feltámadhasson, hacsak a Microsoft nem kezd a PC-n és az Xboxon kívül más platformokra fejleszteni… csakhogy a Microsoft nem SEGA.

A Scalebound koncepciójának kisebb részét végül felhasználta a PlatinumGames egy másik projekthez, amit Hideki Kamiya felügyel: a Nintendo Switch-exkluzív Astral Chain DNS-e ugyanis részben a sárkányos, harcolós Scaleboundon alapul. Ez a játék augusztus végén fog megjelenni – nemrég beszámoltunk a Nintendo idei évi exkluzív címeinek menetrendjéről is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu