Menu

„A videojátékok nem filmek vagy TV-s műsorok”, állítja a Take-Two vezérigazgatója

Strauss Zelnick szerint a játékoknak nem kellene előfizetéses rendszerben lenniük, de egy másik megközelítés iránt már pozitívabban vélekedik.

Zelnick egy pénzügyi megbeszélésen árulta el, hogy az előfizetéses megoldás iránt igencsak szekptikus: „Meg kell találnod az üzleti modellek között azt a kereszteződést, ahol a fogyasztó jó kiszolgálást kap, de mindenki más, aki az értékláncban jelen van, szintén kiszolgálásra kerül, és ez kihívásnak tekinthető az előfizetésekkel ebben a térben, mert az emberek máshogy fogyasztják a videojátékokat, mint a lineáris szórakoztató termékeket.”

Zelnick elmondta, hogy egy átlagos amerikai háztartás napi öt órát szán lineáris szórakoztatásra (pl. TV-kre, filmekre), ami havi átlagban százötven óra. Az interaktív szórakoztatásra (pl. videojátékokra) napi 1,5 óra, így havi negyvenöt óra jut csak. A TV-s, filmes tartalmak esetében azért van értelme az előfizetéses rendszernek, mivel az emberek sokan áttekerik a kínálatot és eltérő dolgokat néznek meg, és ezért a Netflix modellje Zelnick szerint csábító, ám a játékok esetében ez már nehezebben eladható modell: „A videojátékok esetében lehetséges, hogy egy átlagos felhasználó azt a negyvenöt órát havonta egy, kettő, vagy három címmel tölti el, és biztosan nem hetvennel. Ebben az esetben ha hónapokon át játszol azzal az 1/2/3 játékkal, ami gyakran megesik a videojátékok világában, akkor a fogyasztónak nem olyan kedvező ajánlat egy előfizetéses modell. De mi nyíltan gondolkodunk – ott akarunk lenni, ahol a fogyasztó is, de nem hiszem, hogy előrelátható az, hogy az interaktív szórakoztatás számára masszív lenne az előfizetés, ahogy az már bekövetkezett a zenéknél és mozgóképeknél, filmeknél. Majd meglátjuk.”

A streamelő szolgáltatásokról (pl. Google Stadia) Zelnick már jóval optimistábban vélekedik: „Igazán optimisták vagyunk afelől, hogy a streamelő technológia elhozhatja a címeinket olyan fogyasztóknak, akiknek nincsen hozzáférésük. Az ígéret, hogy egy, lényegében korlátoktól mentes szolgáltatásba be lehessen jelentkezni egy köztes doboz nélkül, és az, hogy világszerte lényegében bármilyen eszközön játszani lehessen a játékainkat kicsi latenciával [laggal], nos, ez ellenállhatatlan, ha kivitelezhető. A Google-s srácok szerint kivitelezhető, mégpedig rövid időn belül. Fogalmilag ott akarunk lenni, ahol a fogyasztók is. Támogatjuk az új belépőket. Mi hiszünk a streamelő szolgáltatásokban. Olyan üzleti modellekre van szükségünk, ami számunkra értelmes, de most igazán optimisták vagyunk.”

Nem csoda – a Grand Theft Auto V közelít a száztíz milliós eladási eredmény felé…

Forrás: GameSpot

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu