Készen áll a next-genre a Capcom RE Engine-je!

A japán cég úgy gondolja, hogy a következő PlayStationön és Xboxon fog igazán kiteljesedni az RE Engine, ami a Resident Evil 7: Biohazardban volt először komolyabban használva.

A RE Engine eddig három játékban tűnt fel – az imént említett Resident Evil 7-en kívül idén a Resident Evil 2 Remake-ben, továbbá a Devil May Cry 5-ben láthattuk működésben, és egészen korrekt teljesítményt nyújtott mindegyik játékban a technológia. „A játékok, amiket az RE Engine-nel fejlesztettünk a jelenlegi konzolgeneráció során, mind kritikai sikernek örvendenek, és az engine korai építési szakaszától kezdve megőriztük a képességet, hogy a következő generációs fejlesztéseket is szem előtt tartva kibővíthessük azt. Emiatt az RE Engine-et az egyik erősségünknek tekintjük, mivel ez hozzá fog járulni a következő generációs játékok készítéséhez,” állítja a Capcom. Bizakodó? Igen. De jogosan: tényleg remek teljesítménnyel futott mind a három játék, de azért kíváncsiak lennénk arra, hogy a Nintendo Switchen (lehetőleg felhő nélkül, lásd RE7!) miként működne az RE Engine

Mikre is használhatja a Capcom az RE Engine-t? Nos, a korábban már pletykált (és állítólag nem a Capcomon belül készülő…) Resident Evil 3 Remake például bevetheti, mint ahogy a Hideaki Itsuno (a Devil May Cry 5 rendezője) által is megpendített Dragon’s Dogma 2 is igénybe veheti, nem beszélve a Resident Evil 8-ról – a Capcom biztosan dolgozik már ezen is, és korábban írtunk is arról, hogy ez tuti next-gen játék lesz.

A japán cég most amúgy is kicsit visszafogja magát erre az üzleti évre, mert tény, hogy készül a Monster Hunter: World következő kiegészítője, de azon túl nem nagyon tűnik úgy, hogy komolyabb játékokat kiadnának 2020 márciusának végéig. Emiatt félve is, de ki lehet jelenteni: a Capcom a következő konzolgenerációra koncentrál. Az RE Engine-nel pedig tényleg képesek lehetnek maradandót alkotni a következő PlayStationön (PlayStation 5?) és Xboxon (Xbox Anaconda?).

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu