A PlayStation kimaradt a Sony-Microsoft tárgyalásokból!

A Sony-n belül nem úgy tűnik, hogy teljes egyensúly és együttműködés van, ha ilyesmi bekövetkezhetett.

A múlt héten váratlanul került bejelentésre, hogy a Sony és a Microsoft közösen kezd a mesterséges intelligenciához, továbbá a felhő alapú (streamelő) technológiához köthető projekteken dolgozni (és így a Sony valószínűleg barterkedik: a Blu-ray technológiát átdobja a Microsoftnak, cserébe pedig tőlük használják az Azure adatközpontokat…?), de a Bloomberg szerint ez a PlayStation-csapatot igencsak váratlanul érte!

„A Microsofttal a tárgyalások tavaly kezdődtek, és közvetlenül a Sony senior, tokiói vezetősége vett ebben részt, nagyban a PlayStationös egység közreműködése nélkül. A játékokkal foglalkozó részleg stábját váratlanul érték a hírek. A menedzsereknek le kellett nyugtatni a dolgozókat, és biztosítaniuk kellett őket afelől, hogy a cég next-gen konzoljával kapcsolatos tervei nem érintettek,” írja a Bloomberg a névtelen forrásaira hivatkozva. (Ebben az esetben teljesen érthető az anonimitás…)

A Bloomberg arról is ír, hogy a Sony és az Amazon között is zajlottak tárgyalások „a felhő alapú játékban egy mélyebb együttműködésről”, de üzletileg különbözött a két cég nézete (és azóta az Amazon is dolgozik valami felhő alapú streamelő szolgáltatáson, talán pont a Sony-val való egyet nem értés miatt…), és ezek után következett a sorban a redmondi cég. A poén? A PlayStation Networköt az Amazon Web Services felhő alapú számítási platformja hajtja meg – ezért is a „mélyebb együttműködés” kifejezés.

„A Sony fenyegetve érzi magát a [streamelő] trend, illetve a hatalmas Google miatt. Emiatt úgy döntött, hogy a hálózati infrastruktúrájának felépítését a Microsoftra bízza. Miért egyezkednek az ellenfelükkel, ha nem éreznék magukat veszélyzetettnek?”, mondja Amir Anvarzadeh, az Asymmetric Advisors stratégiafelelőse a Bloombergen.

A Sony a PlayStation Now-val már évek óta futtatja a streamelő szolgáltatását (ami a felvásárolt Gaikai technológiáján alapul), míg a Microsoft az xClouddal igyekszik kivenni egy szeletet a tortából, amire a Google Stadia is feni a fogát.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu