„Több kihívás vár a Sony-ra a következő konzolgenerációban!”

Ezt nem más állítja, mint Jack Tretton, aki közel harminc évet lehúzott a Sony-nál – az utolsó nyolcban (2006 és 2014 között) az akkor még Sony Computer Entertainment névre hallgató Sony-ágazat amerikai főnöke volt.

Tretton tehát a PlayStation 4 elindulásáig közreműködött a japán cégben, így van egy kis rálátása az ott zajló eseményekre (igaz, már jó öt éve nem dolgozik ott) – szerinte bár a Sony-nak lépéselőnye lehet a következő konzolgenerációban, nem lesz viszont olyan egyszerű dolga, mint most: „Szerintem igazán jól pozicionálták magukat. Az előző konzolgeneráció vezetője mindig jó szituációval várhatja a következő generációt. Amit a PlayStation 5 specifikációiról olvastam, az igazán impresszív volt. Az üzleti modelljük értelemszerűen jól működött a legutóbb, és úgy hangzik, hogy ettől nem nagyon fognak eltérni. Jó helyzetben lesznek, de úgy gondolom, hogy exponenciálisan több kihívás fog várni rájuk, mint legutóbb.

A Microsoftnak jobban meg kellene dolgoztatniuk őket, és a [Google] Stadia egy új ötlet a piacon, ami 2013-ban [a PlayStation 4 és az Xbox One megjelenésekor] még nem létezett. A Nintendo mostanában jóval relevánsabb. Egy sokkal kompetetívebb piac lesz. Új játékosok vannak, de [a Sony] tanult pár hasznos leckét ebben a generációban. Mindenkinek remek lesz valószínűleg üzletileg, függetlenül attól, ha játékosról vagy fejlesztőről van szó. Mindenkinek fel kell minden eshetőségre készülnie,” mondja Tretton a VentureBeatnek adott interjújában.

A Sony helyzete azért más, mint a PlayStation 4 esetében. Többször is említettük, hogy amerikanizálódik a cég, és az, hogy a Microsofttal együttműködnek a mesterséges intelligenciával és a felhő alapú technológiákkal kapcsolatban (meglepve ezzel a PlayStationös vezetőséget – erről külön is értekezünk), és az, hogy Kaliforniában van a főhadiszállásuk, már ennek a két gondolatnak is figyelemre méltónak kellene lennie, nem? (Nem beszélve a mostanában terjeszkedő szexuális cenzúrázásról, ami például a Devil May Cry 5-öt is érintette egy kis ideig a PlayStation 4-en, míg más platformokon nem volt ezzel gond.)

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu