Menu

Több modellben is megjelenhet majd a következő PlayStation VR?

Megvan arra az esély, hogy a Sony több kiadásban is a piacra dobja a következő generációs PlayStation VR-t, a cég virtuális valóság-headsetjét.

„Beszéltem a kábelmentességről. Az egy könnyű mód erre. Itt egy kábeles headset. Foghatod a kábelt, és lecserélheted egy kábelmentes headsetre. Aztán ott van a távolság is [amiben még működik majd a PlayStation VR] – lehet egy belépő és egy csúcskategóriás modelled. Ez valami olyasmi, amit a PlayStation 4-gyel megcsináltunk, és ezt a PlayStation VR-ral is megtehetjük,” mondja a PlayStationnél a kutatási részlegen dolgozó Dominic Mallinson a VentureBeatnek a torontói Collision rendezvényen.

„Már látjuk a szem tekintetének követését pár kiállított terméken az ipari rendezvényeken. Szerintem ennek van a legnagyobb potenciálja arra, hogy igazán alapvető szinten megváltoztathassa a virtuális valóság felhasználói élményét. Szerintem Shakespeare volt az, aki azt mondta, hogy „a szemeink egy ablak a gondolatainkhoz”. Úgy vélem, hogy mindenki intuitív módon megértheti, hogy mennyire gazdag lesz az emberi kommunikáció, amikor a szemkontaktus is megvan.

Mit is értek a szem tekintetének követése, a gaze tracking alatt? A technológiát, hogy megérthessük, merre is nézel ebben a virtuális világban. Mi keltette fel a figyelmedet? Ezen felül extra dolgokat rakhatunk be rétegekként. Talán a figyelmedet megérthetjük a pupilláid kitágulásának megmérésével. Biometrikát használhatunk arra, hogy megértsük, kit nézel… és megmérhetjük a pupilláid közötti távolságot is. Ez nagyon fontos a VR-ban, mert megengedi számunkra, hogy pontosan felállítsuk az optikát és a renderelést, hogy a lehető legnagyobb kényelemben legyél, és hogy igazán korrekt mértékben érzékelhesd a távolságot és a méretet a virtuális valóságban. Szóval alapvetően ezzel a technológiával tudhatjuk, hogy mit nézel meg éppen VR-ban, és ez számtalan felhasználói kezelőfelülettel és élménnyel kapcsolatos lehetőségeket nyit meg,” tette hozzá Mallinson.

Szóval a következő generációs PlayStation VR ezzel a technológiával is erősíthet, és – hasonlóan a PlayStation 4-hez és az Xbox One-hoz – itt is több változat kerülhet a boltokba, talán 2021 környékén.

Forrás: VentureBeat

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu