Több modellben is megjelenhet majd a következő PlayStation VR?

Megvan arra az esély, hogy a Sony több kiadásban is a piacra dobja a következő generációs PlayStation VR-t, a cég virtuális valóság-headsetjét.

„Beszéltem a kábelmentességről. Az egy könnyű mód erre. Itt egy kábeles headset. Foghatod a kábelt, és lecserélheted egy kábelmentes headsetre. Aztán ott van a távolság is [amiben még működik majd a PlayStation VR] – lehet egy belépő és egy csúcskategóriás modelled. Ez valami olyasmi, amit a PlayStation 4-gyel megcsináltunk, és ezt a PlayStation VR-ral is megtehetjük,” mondja a PlayStationnél a kutatási részlegen dolgozó Dominic Mallinson a VentureBeatnek a torontói Collision rendezvényen.

„Már látjuk a szem tekintetének követését pár kiállított terméken az ipari rendezvényeken. Szerintem ennek van a legnagyobb potenciálja arra, hogy igazán alapvető szinten megváltoztathassa a virtuális valóság felhasználói élményét. Szerintem Shakespeare volt az, aki azt mondta, hogy „a szemeink egy ablak a gondolatainkhoz”. Úgy vélem, hogy mindenki intuitív módon megértheti, hogy mennyire gazdag lesz az emberi kommunikáció, amikor a szemkontaktus is megvan.

Mit is értek a szem tekintetének követése, a gaze tracking alatt? A technológiát, hogy megérthessük, merre is nézel ebben a virtuális világban. Mi keltette fel a figyelmedet? Ezen felül extra dolgokat rakhatunk be rétegekként. Talán a figyelmedet megérthetjük a pupilláid kitágulásának megmérésével. Biometrikát használhatunk arra, hogy megértsük, kit nézel… és megmérhetjük a pupilláid közötti távolságot is. Ez nagyon fontos a VR-ban, mert megengedi számunkra, hogy pontosan felállítsuk az optikát és a renderelést, hogy a lehető legnagyobb kényelemben legyél, és hogy igazán korrekt mértékben érzékelhesd a távolságot és a méretet a virtuális valóságban. Szóval alapvetően ezzel a technológiával tudhatjuk, hogy mit nézel meg éppen VR-ban, és ez számtalan felhasználói kezelőfelülettel és élménnyel kapcsolatos lehetőségeket nyit meg,” tette hozzá Mallinson.

Szóval a következő generációs PlayStation VR ezzel a technológiával is erősíthet, és – hasonlóan a PlayStation 4-hez és az Xbox One-hoz – itt is több változat kerülhet a boltokba, talán 2021 környékén.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu