Eladhatóak lehetnek a jövőben a Dreams-ben készített játékok!

A Dreams-ből, a Media Molecule (LittleBigPlanet) új, jelenleg korai hozzáférésű PlayStation 4-exkluzívjából már többször is láttunk nagyon is komoly remake-eket (pl. a Metal Gear Solidot is újraalkották benne), vagy új játékokat – nagy potenciál rejlik az „álmokban”…

„Nagy cél a stúdió számára az, hogy az emberek a Dreams-en kívül [értékesíthessék a játékaikat a PlayStation Store-on], de ki kell találnunk a legjobb megoldást arra, hogy ezt támogathassuk. Értelemszerűen ha a PlayStation Store-on kerülnének értékesítésre, akkor szeretnék, ha minőségellenőrzésen esnének át. Trófeákat akarunk. Van más elem is [amit igénylünk]. Imádnánk valami ilyesmit, de jelenleg nincs erre lehetőségünk.

Sokat gondolkodtunk [a játékok értékesítésének lehetőségén]. A Dreams-ben való további monetizációval kapcsolatban, vagy egy olyan rendszerről, ahol az emberek borravalót vagy fizetést kaphatnak a tartalmaikért, semmiféle bejelentésünk nem volt. Bátorítjuk őket arra, hogy osszák meg [amit csináltak]. Mi egy, az amatőröknek és hobbialkotóknak szánt platform vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan emberek, akik jóval profibbak ebben, de jelenleg ezek azok a dolgok, amiket megfontolunk, vagy amikről gondolkodunk,” mondta Abbie Heppe, a Media Molecule kommunikációs menedzsere a VentureBeatnek adott interjújában.

„Nem vagyunk biztosak [a teljes megjelenéssel kapcsolatban]. A mi célunk az, hogy ne töltsünk sok időt a korai hozzáférésben. Szeretnénk, ha a Dreams megjelenne, de így lehetőségünk van finomhangolni például a közösségi rendszereket, és hozzáadni pár dolgot azon embereknek, akik nem a fő kreatív közösségünk részei. Az eszközök igencsak kifinomultak. A közösségünk nagyon is meghatározott, általuk látni kívánt dolgokkal kapcsolatban véleményeznek. Emiatt boldogok is vagyunk.

Biztosra akarunk menni, hogy amikor a szélesebb közönségnek elindulunk, akkor teljeskörű tutorialok, vázlatok, assetgyűjtemények állnak az emberek rendelkezésére, hogy a lehető legjobb élményük legyen főleg akkor, ha újak az alkotásban. Hatalmas játékélmény van – bemehetsz, és órákat játszhatsz már most is. Ezt csináljuk állandóan mi is, de szeretnénk az embereket bevonni az alkotásba, mert az a cél, hogy könnyen hozzáférhető legyen [a Dreams], és könnyen nekiállhasson bárki más. A korai hozzáférésnek kisebb része számunkra ebből áll, ezen dolgozunk,” tette hozzá Heppe.

A Dreams nagy dobás lehet a PlayStation 4-nek, ha megjelenik – már most is van pár igencsak zseniális ötlet benne.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu