Northgard: valós idejű viking stratégia, konzolokra is [VIDEO]

A Shiro Games játéka, Northgard PC-re már 2018 márciusában kijött, de most készül a PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch port is.

„Az északi mitológiában játszódó Northgard lehetővé teszi a játékosoknak, hogy egy viking klánt vezérelve felfedezzenek új, [erőforrásokban] gazdag területeket, amiken letelepedhetnek, miközben mágikus ellenfeleket (farkasok, élőhalott harcosok, óriások, sárkányok) vernek vissza. Hogy történelmet írj és hírnevet, illetve vagyont hozz a klánodnak, óvatosan kell kezelned az erőforrásokat, a rivális klánokkal üzletelned kell, barátkozz össze mítikus lényekkel (vagy tüntesd ezeket el), éld túl a kemény téli időszakokat, és hódítsd meg a meg nem bocsátó területeket.

A Northgard konzolos verziója minden, az alap Steames kiadás tartalmát magában hordozza, beleértve a nagyobb Relics és Ragnarok frissítéseket: hat klán, egy hosszú kampány, kooperatív és kompetitív online módok több pályán (beleértve az apokaliptikus tematikájú Ragnarokot), rangsorolások, satöbbi. A Shiro Games egy olyan kontrolleres kezelést hozott össze, amiben a játék meg nem erőltető, átszabva az élményt egy teljesen új kezelőfelületre.

Miután 2017. február 22-én a Steamen korai hozzáférésben megjelent, a Northgard gyorsan az egyik legnépszerűbb stratégiai játék lett a platformon, és azóta több mint egy millió példány kelt el belőle. A játék hivatalosan 2018. március 7-én lépett ki a korai hozzáférésből, és az év egyik legsikeresebb PC-s stratégiai játéka lett, elérve a 80-as pontszámot a Metacriticen,” mondja a sajtóközlemény.

Úgyhogy nemsokára konzolon is vikingstratégák lehetünk, ám még nem tudni, hogy mikor – a lenti trailer is csak annyit mond, hogy a Northgard valamikor 2019-ben érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switchre. (Remélhetőleg a Switch port nem fog technikailag akadályokba ütközni – így járt nemrég az American Fugitive is…) Valószínűleg még egy kiadót is le kell találnia a Shiro Gamesnek. Talán pont a mostanában komoly terjeszkedést bemutató, és egy rakat be nem jelentett játékot készítő/felügyelő THQ Nordic-kal meg tudnának állapodni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu