Baldur’s Gate III: két évtized után folytatódik! [VIDEO]

Nagyon régen volt már, hogy a Baldur’s Gate II alapkiadása megjelent (2000 szeptemberére tessék gondolni…), és most – bár egy új fejlesztőcsapat áll mögötte – érkezik a folyatás is!

Igen, ezúttal nem a BioWare fogja készíteni az új Baldur’s Gate-et, hanem egy másik csapat, mégpedig a belga Larian Studios (Divinity-sorozat, legutóbb a Divinity: Original Sin II jött ki tőlük), akik amúgy kb. megháromszorozták az alkalmazottaik számát, hogy a játékon dolgozhassanak.

„A Baldur’s Gate III, ami szoros együttműködésben jött létre a Wizards of the Coast Dungeons & Dragons csapatával, a jelenlegi D&D mechanikákon és varázslatokon (spelleken) alapul, és ez lesz a legendás sorozat legújabb fejezete. A Baldur’s Gate III az RPG műfaj határait ki fogja tolni és egy gazdag narratívát fog kínálni, eddig páratlan játékosszabadsággal, nagy tétű döntésekkel, egyedi segítő karakterekkel, és emlékezetes harcokkal. Ez a Larian Studios eddigi legnagyobb projektje, és egyjátékos kalandként, továbbá a barátokkal közösen is játszható lesz.

A teaser trailer egy ellenséges lény Baldur’s Gate-be való visszatérését mutatja be. Az a célja, hogy az egészet elfogyassza, korrupttá téve mindent a Forgotten Realmsban. Egyedül ellenállhatsz, de együtt sikeresek lehettek – szervezd meg a csapatodat. […]”, írja a sajtóközlemény.

A finomság abban rejlik, hogy a játékot a Google Stadia tegnapi, kb. tíz másodpercenként 144p felbontásra váltó, majd hibaüzenettel elszálló streamjében jelentették be hivatalosan, de nem kell félni, ugyanis nem lesz Stadia-exkluzív a régóta várt Baldur’s Gate III: a Larian ugyanis a Steamre és a GOG-ra egyaránt ki fogja adni a játékot, és csak később jöhet szóba az Epic Games Store-os megjelenés (erről a cég szóvivője írt Twitteren).

Szóval Baldur’s Gate III, Google Stadiára és PC-re valamikor. Megjelenési dátum még nincsen, de weboldal van, mégpedig errefelé. Sokat vártunk erre a játékra, és az első benyomások nem is negatívak – remélhetőleg a franchise nevéhez méltó minőséget kapunk majd.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu