Nem fog hatni a Dying Light 2-re a két next-gen konzol megjelenése

Bár kevesebb mint egy évvel a Dying Light 2 jövőbeli megjelenése után már a boltokba fog kerülni a következő generációs PlayStation (amit talán PlayStation 5-nek hív a Sony majd) és Xbox (aminek hivatalosan még csak annyi a kódneve, hogy Project Scarlett), a Techland nem tart attól, hogy ez gondot okozna nekik – éppen ellenkezőleg.

A Techland a Dying Light első részét még tavaly is frissítgette, ami igencsak korrekt lépés volt a lengyel fejlesztőcsapattól. A folytatás esetében is hasonló megközelítést szeretne alkalmazni a csapat! „Jelenleg megerősíthetjük, hogy [a Dying Light 2-t] évekig támogatni fogjuk! Sok kurrens generációs konzol [PlayStation 4, Xbox One] van jelenleg odakinn [a játékosoknál], emiatt úgy hisszük, hogy a next-gen konzolok megjelenése után nem sokkal nem fogják azonnal kukába dobni azokat. Sok konzol lesz odakinn, ami támogatást fog igényelni. A játékosok a jelenlegi generációs konzolokat használják majd, így a piac akkora lesz mint amekkora most is. Nem lesz kevesebb játékos,” mondta a DualShockersnek Kornel Jaskula, a Techland egyik producere.

Úgyhogy a Techland képletesen be is intett a PlayStation 5-nek és az Xbox Scarlettnek, hiszen legalábbis a PS5 esetében lesz visszamenőleges támogatás, így azon is futtatható lehet majd a Dying Light 2 (és látván Phil Spencer, az Xbox főnökének kommentjeit, esélyes, hogy az új Xbox is hasonlóan fog működni), szóval nem kell attól tartani, hogy amint kijön 2020 végén a két konzol, a lengyel csapat csapot-papot maga mögött hagyva rohan át arra a két platformra. Ők inkább bíznak a nagy játékostáborban (csak magából a PlayStation 4-ből jó száz millió fogyott már, hivatalosan nemsokára be is fogja ezt jelenteni a Sony, fogadni mernénk rá), ezért több évig is új tartalmakat kaphat a zombis parkourködés.

A Dying Light 2 2020 tavaszán fog valamikor megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu