Miért kisebbek Tifa mellei a Final Fantasy VII Remake-ben, mint az eredetiben?

Elmagyarázta a Square Enix, miért kellett fordított mellplasztikát végeznie Tifa mellei tekintetében a Final Fantasy VII Remake-ben.

Ha Final Fantasy rajongó vagy, talán te is hallottál bizonyos (főleg hímnemű) rajongók dühéről, amelyek a Final Fantasy 7 Remake karaktereinek külsejéhez kapcsolódik. Egész konkrétan most Tifáról van szó, akinek a dühős rajongók szerint kisebb mellei vannak.

Hogy miért van ennek egyáltalán jelentősége? Nos, mostanában egyre nagyobb az aggodalom a japán játékok körül, ugyanis sokan attól félnek, hogy az amerikai piac miatt cenzúrázzák ezeket, különösen az után, hogy a Sony bejelentette: szigorítani fogja a szexuális tartalomhoz kötődő szabályait Nyugaton.

Hogy ez mennyire fontos, vagy éppen jelentéktelen ügy, azt mindenki döntse el magában, viszont az tény, hogy ez a „fordított mellplasztika” megtörtént, ezért a Famitsu újságírója meg is kereste a Square Enixet, amely elismerte a változtatást. Tetsuya Nomura, a remake fejlesztőcsapatának vezetője azt állította, hogy szükség volt a mellméretet csökkenteni, mert a fejlesztők sokkal atletikusabb vonásokat szerettek volna neki kölcsönözni.

Ugyanakkor a cég „etikai osztálya” mást állít.

„A Square Enix Japan Studios-ban az etikai osztály egy olyan csoport, amely a cégen belül azzal foglalkozik, hogy játékok tartalmát felmérje, hogy passzolnak a különféle korszabályozásnak az egész világon (CERO, ESRB, PEGI stb.). Ebben az esetben arra kellett figyelnünk, hogy a játékosok egy új generációja is játszhasson a Final Fantasy VII Remake-el és mi nagyon komolyan együttműködtünk a cég szakértőivel, hogy a tartalom teljes egészében megfeleljen a játék osztályozásának.”

Az eredeti Final Fantasy VII osztályozása egyébként T for Teen ez volt: „vér, fantasy erőszak, káromkodás és enyhe szuggesztív tartalom” található.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu