Több játékot is visszatartott az Xbox az E3-on!

Phil Spencer, az Xbox vezetője igencsak önkritikus volt, amikor ezt a kijelentést megejtette a Kotakunak.

Ebből az interjúból már szemezgettünk, de még van néhány erdekesség, úgyhogy nézzük, mit is mondott pontosabban Spencer: „Az egyik jó dolog, amit imádtam az E3 2019 Xbox Briefing során, az nem más, mint amit nem mutattunk meg. A 14 first-party, belsős fejlesztésű játékra gondolok. Tizenkettő a következő év folyamán meg is fog jelenni. Igazándiból arra koncentráltunk, ami most fog jönni, ami szerintem remek. Aztán a stúdiókra gondolok – hol volt például a The Initiative? Hol volt a Turn 10? Hol volt a Playground Games második csapata? Nem mindig ez volt a helyzet a first-party felállásunkkal.” A The Initiative egy Santa Monicában (ugyanott, ahol a God of War fejlesztői?!) található új stúdió, a Turn 10 a Forza Motorsportokat fejleszti (valószínűleg a next-gen Xbox nyitócímeinek egyikén dolgoznak most is), a Playground Games pedig a Forza Horizon mellett egyre nagyobb eséllyel úgy tűnik, hogy egy új Fable-n dolgozik, és ezért bővítettek egy második stúdióval tavaly.

Spencer szerint a több stúdió minőségibb játékot fog eredményezni: „Elértünk egy olyan szakaszt a first-party-val, hogy a játékok és stúdiók száma […] nyomást helyezett mindenkire, és így nehéz volt egy olyan portfóliót kezelni, ahol lényegében mindenre szükséged volt […] hogy a három évvel korábban megadott időpontot elérd, és [eközben] jó minőséggel tedd azt. A támogatás, amit most kapunk, kaptunk az utóbbi néhány évben, lehetővé tette a first-party-ba való befektetést, és így nyolc új stúdióval bővültünk, ezzel pedig megnyílt a terünk a minőségre való koncentrálásra.”

Úgyhogy az Xbox igencsak bizakodóan néz a jövőbe. Tőlük legalább hallunk információkat, míg a Sony, nos… ők a Death Stranding megjelenési dátumának bejelentése óta igencsak csendben vannak.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu