Shenmue III: az Epic Games közbelép

A Kickstarteres támogatók nem kedvelik, hogy a Steam helyett az Epic Games Store-on játszhatják csak a Shenmue III-at (amit nagy eséllyel a Deep Silver kiadási pozíciója miatt még Denuvóval is megfejelnek).

„Ahogy a frissítések és a kezdeti kérdőív során is megjegyeztük, eredetileg a Steamen keresztül terveztük a PC-s terjesztést. A kiadást és az eladásokat figyelembe véve az Ys Net és a Deep Silver megállapodott az Epic Games Store-ral, hogy a PC-s terjesztést azon keresztül végezzük. […] Azon támogatóknak, akik Steam-kulcsokat igényeltek, megbeszélést tartottunk arról, hogy a megjelenés napján biztosítható-e ez számukra, de az érintett cégek eladási szabályzatai miatt ez tarthatatlan, és ennek eredményeképp nem vagyunk képesek a megjelenés napján Steam-kódokat biztosítani.

Az, hogy a játék megjelenésekor a Kickstarterre szánt Steam-kódokat nem tudjuk biztosítani, nagy csalódottságot és kényelmetlenséget okoz azon támogatóknak, akik ezt elvárják. Mélyen sajnáljuk a bejelentés által okozott nyugtalanságot. A Deep Silverrel és az Epic Gamesszel megállapodtunk […] és a pénzvisszatérítési igényeket tiszteletben fogjuk tartani. Ennek folyamatával kapcsolatban egy későbbi frissítés során tájékoztatunk mindenkit. Addig is a türelmeteket kérjük,” olvasható a Kickstarteren. Lehet kérni az Epic Games Store-kód helyett PlayStation 4-eset is. Steam-kódot pedig csak egy évvel az EGS-es megjelenés után tudnak biztosítani.

A lenti képen pedig látható, hogy miként módosultak a játék tartalmai, amiket a Kickstarteren extraként ajánlottak, ha az adott pénzösszeget eléri a támogatás. A skillfa-rendszer helyett egy skillkönyv-rendszer lesz, Baisha falu helyét egy erődítmény veszi át (ám a funkciók – minijátékok, betörő küldetés, extra küldetés, harci esemény – mind ott lesznek), a karakterszemszög-rendszer nem lesz a játékban (!!!), de cserébe lesznek olyan dolgok a Shenmue III-ban, amikre nem gyűlt össze elég pénz (Choubu terület: 4 minijáték, 4 fogadásos játék, kung-fu mesterképzés, részmunkaidős állás, Bailu falu: 4 minijáték, 4 fogadásos játék, kung-fu mesterképzés).

Tim Sweeney, az Epic Games főnöke pedig a Twitteren írt a pénzvisszatérítésről: „Az Epic finanszírozza az összes Kickstarter pénzvisszatérítés költségét, amit a Shenmue III Epic Games Store-ra való átlépése okozott, így az Ys Net fejlesztési finanszírozása nem fog csorbulni. Amikor a jövőbeli játékok Epic-exkluzívvá válnak azután, hogy más PC-s online boltokban beváltható közösségi finanszírozásos jutalmat ajánlanak, vagy koordinálni fogunk a többi bolt kollégáival, hogy előre biztosíthassuk a kódokhoz való hozzáférést, vagy a bejelentés pillanatában pénzvisszatérítést fogunk ajánlani.”

A Shenmue III – hacsak nem lesz megint elhalasztva – november 19-én jelenik meg PlayStation 4-en és PC-n az Epic Games Store-on.

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu