Így nézne ki a Death Stranding… PlayStation 1-en! [VIDEO]

Hoolopee erre a kérdésre kereste a választ: „vajon Hideo Kojima játéka miként festene a PlayStation 1-en?”

A Death Strandinget Hideo Kojima a 2016-os E3-on jelentette be, a Sony rendezvénye során (akkor Kojima a közönségnek annyit mondott, hogy visszatért – tehát  akkor a Sony még kinn volt az E3-on, amit idén szép lendülettel ki is hagyott…). Ekkor kaptunk is egy bejelentő trailert, ami már meg is erősítette Norman Reedus jelenlétét a játékban – Sam karaktere mögött a színész korábban a Konaminál már együtt dolgozott Kojimával, amikor is a Silent Hillsen dolgoztak. (Ez pedig ugye már soha nem fog elkészülni, eredeti formájában legalábbis biztosan nem…)

Nos, ezt a videót képzeljük el egy PlayStation 1-es játéknak. Arra a szürke eminenciásra kell gondolni, ami Japánban 1994 végén rajtolt el, egyfajta bosszúként a Nintendo ellen (mert eredetileg a Sony a SNES-hez csinált volna egy CD-s kiegészítőt, és prototípusként ismerős lehet a bizonyos Nintendo Play Station nevű konzol is, de a Nintendo végül a Philipshez ment, és ezért is volt pár IP-je az oltári bukás CD-i-on). Szóval, a PlayStation 1 ma már nem valami ütős grafikájú, így akit zavarna a kockás, elmosott textúrás kinézet, csak annyit mondunk, hogy akkoriban ennél jobbat nem nagyon lehetett csinálni (a Nintendo 64-nek mondjuk ment, de azt a platformot meg a kazetta használata húzta vissza, így pedig 64 MB-ba kellett tuszkolni mindent, míg a PS1 a CD-ROM miatt 650 MB-n elterülő játékokkal, sőt, több CD-s játékokkal is rendelkezett). A rajongói trailer abszolút áthozza a hangulatot az eredetiből, úgyhogy egy hatalmas elimerés kijár a készítőjének. Echte retro, efelől nincs kétség. Össze is lehet vetni a két videót – a lényeg ott van szerintünk.

A Death Stranding amúgy november nyolcadikán fog megjelenni, kizárólag PlayStation 4-re, de a pletykák szerint csak időzített exkluzivitású Hideo Kojima játéka a Sony platformján…

Forrás: PushSquare

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu