Menu

Így nézne ki a Death Stranding… PlayStation 1-en! [VIDEO]

Hoolopee erre a kérdésre kereste a választ: „vajon Hideo Kojima játéka miként festene a PlayStation 1-en?”

A Death Strandinget Hideo Kojima a 2016-os E3-on jelentette be, a Sony rendezvénye során (akkor Kojima a közönségnek annyit mondott, hogy visszatért – tehát  akkor a Sony még kinn volt az E3-on, amit idén szép lendülettel ki is hagyott…). Ekkor kaptunk is egy bejelentő trailert, ami már meg is erősítette Norman Reedus jelenlétét a játékban – Sam karaktere mögött a színész korábban a Konaminál már együtt dolgozott Kojimával, amikor is a Silent Hillsen dolgoztak. (Ez pedig ugye már soha nem fog elkészülni, eredeti formájában legalábbis biztosan nem…)

Nos, ezt a videót képzeljük el egy PlayStation 1-es játéknak. Arra a szürke eminenciásra kell gondolni, ami Japánban 1994 végén rajtolt el, egyfajta bosszúként a Nintendo ellen (mert eredetileg a Sony a SNES-hez csinált volna egy CD-s kiegészítőt, és prototípusként ismerős lehet a bizonyos Nintendo Play Station nevű konzol is, de a Nintendo végül a Philipshez ment, és ezért is volt pár IP-je az oltári bukás CD-i-on). Szóval, a PlayStation 1 ma már nem valami ütős grafikájú, így akit zavarna a kockás, elmosott textúrás kinézet, csak annyit mondunk, hogy akkoriban ennél jobbat nem nagyon lehetett csinálni (a Nintendo 64-nek mondjuk ment, de azt a platformot meg a kazetta használata húzta vissza, így pedig 64 MB-ba kellett tuszkolni mindent, míg a PS1 a CD-ROM miatt 650 MB-n elterülő játékokkal, sőt, több CD-s játékokkal is rendelkezett). A rajongói trailer abszolút áthozza a hangulatot az eredetiből, úgyhogy egy hatalmas elimerés kijár a készítőjének. Echte retro, efelől nincs kétség. Össze is lehet vetni a két videót – a lényeg ott van szerintünk.

A Death Stranding amúgy november nyolcadikán fog megjelenni, kizárólag PlayStation 4-re, de a pletykák szerint csak időzített exkluzivitású Hideo Kojima játéka a Sony platformján…

Forrás: PushSquare

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu