Drágább lesz Európában a Nintendo Switch Lite

Milyen meglepő, már megint mi húzzuk a rövidebbet.

Tegnap már volt szó a Nintendo Switch Lite bejelentéséről itt, úgyhogy ezt a kört átugorjuk. Az árazást, azt már nem – például a német Amazonon 230 eurót írnak az új Switch modell árának, a spanyolon pedig 240 eurót. A németen van a Pokémon Sword & Shieldhez egy limitált kiadású variáns is, szintén 240 euróért. Ez azért is megemlítendő, mert Amerikában 200 dollárért kerül majd a boltokba a Switch Lite. Ez 70 dollárral több – 200 helyett 270 ugyanis euróról átkonvertálva (direkt a drágább árral számoltunk), ami még az áfával is több lenne mint a tengerentúl. (A magyar árazás pedig nagy eséllyel valahol 80 ezer forint lesz, ami igencsak erős. 100 ezerért már normális Switchet is lehet beszerezni…) Angliában amúgy 200 font az ár (ez megerősített), és az is 250 USD.

Doug Bowser, a Nintendo amerikai elnöke a CNETnek ezt nyilatkozta: „Képes leszel a játékélményeidet mozgatni az eszközök [a Nintendo Switch és a Nintendo Switch Lite] között. Erről még többet közlünk később, de ez a célunk.” Jelenleg ez csak a költözést takarja, de a Nintendo azon dolgozik, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One példáját megvalósítsák: be tudjunk jelentkezni egy második rendszeren, hogy a fiókunkhoz és játékainkhoz hozzá tudjunk férni. Korrekt elképzelés.

Eközben essen azért pár szó az eredeti Nintendo Switchről is – az amerikai szövetségi kommunikációs bizottságnál a Nintendo már kérvényezte, hogy módosíthassa a konzolt. Két dolgot (pontosabban hármat, de a harmadik az első kettő következménye) változtatnának: a SoC-ot, a NAND memória típusát, továbbá a processzor áramköreit ezek miatt. Magyarul: a processzort módosítanák (tuning? vagy még inkább valószerűbb: az új NVidia Tegra chipre vált a Nintendo?), illetve több tárhely lenne az újított Nintendo Switchen.

Bár Bowser azt mondta, hogy idén nem tervez a Nintendo további Switch modellt kiadni (a Switch Lite szeptember 20-án jön), lehet, hogy ez az erősebb Switch Pro modell, de inkább tűnik egy kis tuningnak, mivel az eredeti Switch modellszámát is megemlítik.

Forrás: VG247, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu