A Rat’s Quest: The Way Back Home: Rómeó és Júlia, rágcsálókkal [VIDEO]

A HandyGames (kiadó) és a The Dreamerians (fejlesztő) már most bejelentett egy játékot, amire legalább másfél évet kell várnunk.

A Rat’s Quest: The Way Back Home egy Rómeó és Júlia-szerű történet egy patkányról és egy egérről. Mat, a játék hőse utat próbál találni szeretett Natjához, egy bátor, háziállatként tartott egérhez. Együtt a szabadságba való menekülésüket tervezik – ez az utazás tele van veszélyekkel, amiknek egyike „A Karom”. Élj át egy óriás világot egy törpe hős, Mat, a patkány szemszögéből. Bár nekünk egy régi klozett pont az, ami, de Matnek ez egy hatalmas kazamata a kaland ígéretével. Rejtőzködj a félelmes lények elől, majd kaszabold le őket a fényes szegecseddel, vagy tartsd magad távol tőlük a robusztus gomboddal,” írja a sajtóközlemény. (Tehát lesz egy macska a játékban. Oké.)

Ebben megemlítésre kerül a mexikói The Dreamerians játékáról, hogy „Megmozgató történet: élj át egy szerelemről, barátságról és ígéretbetartásról szóló, három aktusos történetet”, ami újabb utalás Shakespeare művére. „Mássz, ugorj és lopakodj, mint egy patkány. Éld át a falakban és a padló alatt a szűkös helyet egy három dimenziós platformer, oldalnézetes és felülnézetes perspektíva között váltakozva. Az iránytű az embereknek való. Hozd létre a saját útvonalad! Nincs minitérkép és iránypont… csak a rágcsáló túlélőérzéked. Nincsenek pajzsok és dropok. Használd ki a világot és a dörzsöltséged az ellenállhatatlan veszélyen való túljutás céljából. Szerezz kütyüket és „kiegészítőket”, hogy túléld a haza vezető utat. Próbálj meg eltérő megközelítéseket a puzzle-k és küldetések során,” még pár gondolat a sajtóközleményből.

Az akció-kaland műfajú Rat’s Quest: The Way Back Home valamikor 2021 folyamán fog megjelenni (azért egész bátor lépés a nem épp AAA méretű HandyGames kiadótól egy ilyen korai bejelentés), mégpedig PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, illetve PC-re. Nem éppen gyakori látvány Shakespeare művéből játékfeldolgozást látni, de épp ezért érdekes lesz látni, hogy a mexikói fejlesztők mire jutnak majd.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu