Bejelentésre került a tartósabb Nintendo Switch!

Erre már voltak utaló jelek, és a Nintendo nem is nagyon váratott meg minket a bejelentéssel: tartósabban használható modellt fog nemsokára a piacra dobni.

A jelenlegi modell, a HAC-001 kb. 2,5 és 6,5 óra közötti játékot bír ki az akkumulátor lemerüléséig – a nyitócímek legnagyobbika, The Legend of Zelda: Breath of the Wild kb. három óráig játszható egyetlen töltéssel. Az új kiadás modellneve HAC-001(-01) lesz, ami tartósabbnak nevezhető, ugyanis 4,5-9 óra élettartammal fog rendelkezni, és a hivatalos adatok szerint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild már kb. öt és fél órán keresztül lesz játszható. Még nem tudni pontosan, hogy mikor fog megjelenni mindenütt az új Nintendo Switch, de a japán Nintendo oldal szerint augusztus végén, a francia site állítása szerint szeptember elején lesz a boltokban az eredeti modellt váltó kiadás. Az észak-amerikai rajt pillanata még nem ismert. Akárhogy is nézzük, nagyon jó ötlet a tartósabb modell, hiszen így nem kell gyorsan a töltőre csapni a Switchet, ami legalább két órával tovább lesz használható, mielőtt lemerülne az akksija.

Eközben az amerikai Nintendo Twittere bejelentette, hogy a Nintendo Switchhez új két színpárosítású Joy-Con fog érkezni. Odaát október negyedikétől, 80 dolláros áron (~23 ezer forintért) kék és neon sárga, továbbá neon lila és neon narancssárga színekben lehet majd a Switchről leválasztható kontrollereket kapni. Nem lenne-e jobb ötlet azonos színben is kiadni a Joy-Conokat? Biztos vannak olyanok, akik lila színben szeretnék birtokolni mind a két minikontrollert. Ezzel kapcsolatban az európai Nintendo Twittere nem közölt semmit – itt lehetséges, hogy november vagy december tájékán fog megjelenni a két új színpáros.

Úgyhogy a Nintendo Switch erős tempót diktál: szeptember végére valószínűleg már mindenütt a jobb használati idővel rendelkező alapmodell lesz kapható a Switch Lite mellett, amiről korábban már mi is beszámoltunk. Ezekkel a lépésekkel valószínűleg idén is listavezető konzol lesz a Nintendo platformja, miközben a Sony és a Microsoft is a next-gen hardverét építi.

Forrás: Gematsu, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu