„Kemény feladat vár a next-gen konzolokra”

Az Inti Creates (Mega Man 9, Mega Man 10, Mighty Gunvolt, Mighty No. 9, Blaster Master Zero, stb…) főnöke szerint a next-gen PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett nem lesz olyan könnyen sikeres.

„Amikor ezek a cégek [Sony, Microsoft] kiadják az új konzoljaikat, úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb dolog számukra az, hogy mennyi exkluzív címük lesz a konzol megjelenésekor, mert ha ezzel nem rendelkeznek, akkor nagy esély van arra, hogy a konzol rajtja nagy eséllyel bukás lesz. A másik dolog, ami az új konzolok sorsáról dönteni fog, az a Nintendo Switch által felálított irányadó eset: az valami újat csinál, amit eddig semmilyen más rendszer, konzol nem tett. Szóval akármik is lesznek ezek az új konzolok, egy olyan élményt kell kínálniuk, amire csak úgy tehetsz szert, ha birtokodba veszed az adott konzolt. Úgy gondolom, hogy az egyediség a Nintendo Switch által mutatott példa miatt is sokkal fontosabb, mint eddig valaha,” mondta a VGC-nek Takuya Aizu.

Aizu úgy gondolja, hogy a Nintendo szorosan lefedi a hordozható (handheld) piacot, és így igencsak nehéz lesz egy másik cégnek ringbe szállnia a nagy N ellen. „Úgy gondolom, hogy az egyedüli konzol, aminek hordozhatósággal kell rendelkeznie a siker érdekében, az a Nintendo Switch utódja,” tette hozzá Aizu. Igaza van: a Nintendo a 3DS-sel (amit most már lényegében temethetünk is, ugyanis szeptemberben jön a Nintendo Switch Lite…) padlóra küldte a Sony-t, akik a DS-sel szemben viszonylag korrekt eredményeket értek el a PSP-vel, de a 3DS ellen nem sok esélye maradt a Vitának a hazai pályán (Japánon) kívül.

És egyet is értünk Taluya Aizuval: fontos, hogy milyen exkluzív címeket fog kínálni a next-gen PlayStation és Xbox a megjelenéskor. Mi azért hozzátennénk még egy tényezőt: milyen funkciókat fognak ezek a konzolok kínálni? Az is közrejátszhat a rajt sikerében, az árról nem is beszélve…

Forrás: PlayStationLifeStyle

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu