A Nintendo válaszolt a Nintendo Switch Joy-Con ügyében ért vádakra

A Nintendo Switch Joy-Con és más termékük is büszkeségre ad okot a japán gyártó szerint.

A Nintendo Switch hatalmas sikerré vált a japán gyártó számára és érthető, hogy nem akarják, hogy sikerüket bármi megtorpedózza. Így érthető, hogy Joy Con körül egyre terebélyesedő botrány, illetve egy várható pár, melyben tegnapelőtti hírünkben írtunk, rendkívül kellemetlenül érintette a Nintendót.

Lényegében arról a technikai hibáról van szó, hogy a Nintendo Switch Joy-Con úgy érzékeli, hogy az analóg kar valamelyik irányba le van nyomva, holott nem ez a helyzet, így konkrétan saját magától mozog mondjuk balra a mi inputunk nélkül. A driftelés elkerülhető, ha az analóg karnál található belső szenzorokat tisztán tartjuk, ugyanis a por, kosz miatt szokott a legtöbbször a hiba felmerülni. Ez tulajdonképpen a már közel két és fél éve megjelent Nintendo Switch hardverének egyik legnagyobb hibája, és ezzel kapcsolatban indított nyomozást a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith névre hallgató jogi cég.

A Nintendo ezért rendkívül gyorsan reagálva kiadott egy kicsit “nesze semmi, fogd meg jól” válasznak is felfogható nyilatkozatot.

„A Nintendónál nagyon büszkék vagyunk rá, hogy minőségi hardvert adunk ki a kezünk közül, és folyamatosan fejlesztjük, javítjuk ezeket.” – nyilatkozta a cég szóvivője a Kotaku híre szerint.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a Nintendo Switch Joy-Con irányításának bizonyos funkciói nem működnek megfelelően. Azt akarjuk, hogy a mi vásárlóink jól szórakozzanak a Nintendo Switch-csel, így ha valami rosszul működik, akkor az javasoljuk nekik, hogy az ügyfélszolgálatra vigyék vissza.”

A Nintendo egyébként állítólag új Nintendo Switch Joy-Con modelleket is tervez, de ebben a hivatalos közleményükben erre nem tértek ki. Hogy ezzel a nyilatkozattal sikerült-e az ügy élét elvenni és megúszniuk a pert, azt a közeljövőben meglátjuk…

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu