Menu

Bíróságra kerülhet a Nintendo a Joy-Con miatt!

A Nintendo Switchről levehető két kontroller, a Joy-Con miatt vizsgálódik egy jogi cég, és a nagy N-t akár be is perelhetik a „driftelés” miatt.

Ezt a fogalmat érdemes első körben tisztázni. Lényegében azt jelenti ez, hogy a Joy-Con úgy érzékeli, hogy az analóg kar valamelyik irányba le van nyomva, holott nem ez a helyzet, így konkrétan saját magától mozog mondjuk balra a mi inputunk nélkül. A driftelés elkerülhető, ha az analóg karnál található belső szenzorokat tisztán tartjuk, ugyanis a por, kosz miatt szokott a legtöbbször a hiba felmerülni. Ez tulajdonképpen a már közel két és fél éve megjelent Nintendo Switch hardverének egyik legnagyobb hibája, és ezzel kapcsolatban indított nyomozást a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith névre hallgató jogi cég.

Ebből tehát egy polgári peres eljárás indulhat a Nintendo ellen, és ha esetleg a nagy N elbukja a pert, akkor ez azt jelentheti, hogy minden érintett, aki a Joy-Conok driftelését tapasztalta a Nintendo Switch használata közben, valamilyen kártérítést kaphat. És korábban már volt példa arra, hogy egy konzolgyártó cég a bíróságon vesztett: amikor a Sony hackelés áldozata lett 2011-ben, az érintett játékosok ingyen PlayStation 3-as és PlayStation Portable-játékokat, ingyenes témákat, ingyen PSN-előfizetést (három havi az első körben perlőknek, egy havi a későbbieknek), ingyen Music Unlimited előfizetést és SOE Station kreditet kaptak. Úgyhogy hiába a sok pénz és az ebből adódó remek ügyvédhad, nem sérthetetlen egy cég sem a bíróságon.

Persze a Nintendónak vissza lehet a hibásnak tűnő Joy-Conokat küldeni, de az pénzbe kerül, ugyanis a postaköltséget mi magunk kell előteremtenünk. És bár ez minket nem érint (elvégre nem az Egyesült Államokban élünk), itt lehet jelentkezni a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith jogi cég próbálkozására. Ki tudja, még a végén a három ügyvéd az esetben (Benjamin F. Johns, Andrew W. Ferich és Alex M. Kashurba) mire juthat.

Forrás: Dualshockers

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/