Bíróságra kerülhet a Nintendo a Joy-Con miatt!

A Nintendo Switchről levehető két kontroller, a Joy-Con miatt vizsgálódik egy jogi cég, és a nagy N-t akár be is perelhetik a „driftelés” miatt.

Ezt a fogalmat érdemes első körben tisztázni. Lényegében azt jelenti ez, hogy a Joy-Con úgy érzékeli, hogy az analóg kar valamelyik irányba le van nyomva, holott nem ez a helyzet, így konkrétan saját magától mozog mondjuk balra a mi inputunk nélkül. A driftelés elkerülhető, ha az analóg karnál található belső szenzorokat tisztán tartjuk, ugyanis a por, kosz miatt szokott a legtöbbször a hiba felmerülni. Ez tulajdonképpen a már közel két és fél éve megjelent Nintendo Switch hardverének egyik legnagyobb hibája, és ezzel kapcsolatban indított nyomozást a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith névre hallgató jogi cég.

Ebből tehát egy polgári peres eljárás indulhat a Nintendo ellen, és ha esetleg a nagy N elbukja a pert, akkor ez azt jelentheti, hogy minden érintett, aki a Joy-Conok driftelését tapasztalta a Nintendo Switch használata közben, valamilyen kártérítést kaphat. És korábban már volt példa arra, hogy egy konzolgyártó cég a bíróságon vesztett: amikor a Sony hackelés áldozata lett 2011-ben, az érintett játékosok ingyen PlayStation 3-as és PlayStation Portable-játékokat, ingyenes témákat, ingyen PSN-előfizetést (három havi az első körben perlőknek, egy havi a későbbieknek), ingyen Music Unlimited előfizetést és SOE Station kreditet kaptak. Úgyhogy hiába a sok pénz és az ebből adódó remek ügyvédhad, nem sérthetetlen egy cég sem a bíróságon.

Persze a Nintendónak vissza lehet a hibásnak tűnő Joy-Conokat küldeni, de az pénzbe kerül, ugyanis a postaköltséget mi magunk kell előteremtenünk. És bár ez minket nem érint (elvégre nem az Egyesült Államokban élünk), itt lehet jelentkezni a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith jogi cég próbálkozására. Ki tudja, még a végén a három ügyvéd az esetben (Benjamin F. Johns, Andrew W. Ferich és Alex M. Kashurba) mire juthat.

Forrás: Dualshockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu