Cyberprank 2069: igazi „kész átverés show”! a Cyberpunk 2077 scam klónja! [VIDEO]

A Cyberprank 2069 készítői azzal szédítették a Steam felhasználóit, hogy Cyberpunk 2077 példányokat adnak a vásárlóknak – írja a PC Gamer.

A Cyberprank 2069 (amelyet régen Cyberpunk 2069-nek hívtak) egy igazi játék volt, amelyet a Steamen pár napja még meg lehetett vásárolni. Az eredeti leírásban ezt olvashattuk: „Ez egy újgenerációs RPG. Igazi életszimuláció a jövő világában. 2069-ben az embereket egy intelligens komputerek faja fogja majd rabszolgaságba hajtani. Most már igazi kibergettóról beszélhetünk. A főszereplő egy zsar a múltból. Az a feladata, hogy a jövőben városában a leggazdagabb lakos legyen.

Tömérdek olcsó és ócska, neonfényeket használó, futurisztikus stílusú játék van Steamen, de a Cyberprank 2069 igazából azért került bajba, mert jó párszor megváltoztatták a játék leírását, míg végül ezt a szöveget nem olvashattuk benne:

„Köszönet mindenkinek, aki megvásárolta ezt a viccjátékot 2019 07 22 előtt. Mindannyian kaptok egy Cyberpunk 2077-et karácsonyi ajándékra. A legviccesebb teszt pedig egy collector kiadást kap.”

Ez persze nagyon is olyan megvesztegetésnek hangzik, amely arra ösztönöz, hogy az emberek review-kat készítsenek, ráadásul idén karácsonykor bajosan kap bárki bármilyen Cyberpunk 2077-et, hiszen a játék csak jövőre jelenik meg. Az pedig végképp kamu, hogy aki 10 dollárt költött a Cyberprank 2069-ra, az majd kap egy ingyen Cyberpunk 2077-et.

Bár a játékot már leszedték Steamről, de azóta még az is kiderült, hogy a játék exe-je valahogy malware-ként is funkcionál, ugyanis a játékosok hiába állítják le a játékot, az exe tovább fut a memóriában! Ez egyébként nagy eséllyel amiatt lehet, hogy a ne lehessen visszakérni a pénzt, lévén a Steam csak akkor utalja vissza a játékra költött összeget, ha nem játszottál vele 2 óránál többet.

Ne hagyjátok magatokat átverni! Inkább olvassátok el a CD Projekt által fejlesztett igazi Cyberpunk 2077 előzetesünket!

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu