A Ben Affleck-féle Batman Arkham Asylum őrült világába vezetett volna el minket…

MOZI HÍREK – A Batman Arkham Asylum videojáték és folytatásaink rajongói most csendben elmorzsolhatnak egy könycseppet, hogy nem a Ben Affleck-féle verzió készül majd el…

Kevés annyira megbecsült szuperhősös videojáték létezik, mint a Batman Arkham Asylum, amelyet sok tekintetben folytatásai: a Batman: Arkham City és a Batman: Arkham Knight sem tudtak felülmúlni. Épp ezért szomorú hír utólag, hogy a Ben Affleck által írt Batman film (melynek a főszerepét nyilván ő maga játszotta volna el) forgatókönyve ment végül a kukába és már sosem látjuk megvalósulni a filmvásznon, csakúgy, mint ahogy Ben Affleck is otthagyta a szerepet. Az új verzió már nem Affleck, hanem Matt Reeves rendező forgatókönyve alapján készül és nagy felhördülést okozott az is, hogy a főszerepet Robert Pattinson, a kétes értékű „barbivámpir” film, az Alkonyat és annak folytatásainak főszereplője játssza majd el.

No de visszatérve az Affleck forgatókönyvre: a Volt egyszer egy Hollywood road show-ja kapcsán mesélte a legendás filmes operatőr: Robert Richardson (aki Tarantino mellett olyan híres rendezőkkel is dolgozott, mint Martin Scorsese és Oliver Stone, illetve a szóban forgó Batman filmen is ő dolgozott volna), hogy a következő Batman mozi Gotham hírhedt elmegyógyintézetében játszódott volna, amely sötét titkokat rejt és elmebeteg gyilkosokat, szupergonoszokat tart rács mögött.

Hogy még jobban fájdítsa (gamer) szívünket, Richardson még mesélt is részletesebben az elvetélt projektről.

„Az őrület aspektusa a film kulcsszava lett volna. Valami olyasmit láthattunk volna, amely egy kicsit sötétebb hangulatú, mint amit a múltban megszokhattunk és Batman individuumát is jobban megismerhettük volna. Milyen józan és milyen kevésbé józan elemek vannak benne. Arkhamba is bepillantást nyerhettünk volna, ahol a „rosszakat” rács mögött tartják. Igazán rabul ejtő lett volna Batman sötétebb énjébe is bepillantást nyerni.”

Az Arkham Asylum eddig egyébként a képregényeken kívül már szerepelt – röviden – filmekben, rajzfilmekben is, de eddig egyedül a Rocksteady 2009-es videojátékában fedezhettük fel teljes egészében. Robert Richardson szerint most erre hatalmas lehetőség lett volna ez a film, amelyet már sosem fogunk látni.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu