A Disney leállította egy rakás videojáték alapján készült film produkcióját!

A legütősebb franchise-okból készültek volna első filmek, vagy folytatások, de ezekre a Disney miatt már keresztet vethetünk!

Miután megszerezte a Disney a Fox irányítását rengeteg filmes franchise került a portfoliójába. Összesen 246 filmről van szó, amely jelenleg is a produkciónak különböző fázisaiban vannak és az új igazgatóság drasztikus döntéseket hozott néhányukkal kapcsolatban.

Például ebbe az újabb Assassin’s Creed film is beletartozott, amelyről eddig nem is tudtuk, hogy készül, de most már oly mindegy is, mert törölték a projektet. Igen a 2016-os, megbukott Assassin’s Creed film folytatásáról van szón, amelynek Michael Fassbender és Marion Cotillard voltak a főszereplői.  A film a kasszáknál, kritikusoknál, és az Assassin’s Creed rajongók egy részénél is megbukott, mégis terveztek ezek szerint egy folytatást Cal Lynch (Michael Fassbender) karakterével, a forgatókönyvet pedig Corey May írta volna. A film szerintem nem volt egyáltalán olyan vészesen rossz, képileg, hangulatában és a középkori akciórészek tekintetében nagyon is rendben volt, egy folytatás bőven belefért volna, de „mikiegerék” máshogy gondolták.

De nem az újabb Assasssin’s Creed film az egyetlen játékadaptáció, amelyet a Disney halálra ítélt. Újabb Hitman film is készült volna, egészen konkrétan a Timothy Olyphant-féle legelső Hitman mozi folytatása, amely így ignorálta volna a tényleg borzalmas második Hitman filmet, mely Rupert Friend főszereplésével készült.

Tovább is van, mondjam még? Bizony, elkaszáltak még két olyan videojáték adaptációját is, amelyről szerintem nem is gondoltuk volna, hogy épeszű ember filmet készíthet belőlük. Az egyik a The Sims, melynél külön vicces, hogy ennyi év után (az első rész még 2000-ben jelent meg) jutott eszébe valakinek, hogy hoppá, micsoda remek ötlet ebből mozit forgatni. A másik pedig nem más, mint a Mega Man franchise, melyből szintén film készült volna, de már ebből sem fog. Talán, jobb is…

Végül olyan, nem játékos filmek produkcióját is törölte a Disney, mint a Flash Gordon, amely a kultikus 80-nas évekbeli adaptáció remake-je lett volna („Ó, Flash! Flash, szeretlek! De már csak 48 óránk van, hogy megmentsük a világot!”), vagy a Jason and the Argonauts adaptációja, melyet szintén kukáztak.

Ami a videojátékokat illeti: azért nem kell „aggódnunk”: bőven maradt még olyan játék, amelyből abszolút felesleges filmet készíteni, de azok viszont megmaradtak, ilyen például a Space Invaders film, amely így első hallásra igazi emberiség elleni bűntettnek tűnik.

Forrás: Comicbook

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu