Alapjaiban újragondolásra kerül a Guilty Gear [VIDEO]

Az EVO-n bejelentett új Guilty Gear játékot az Arc System Works lényegében az alapjairól fogja újraépíteni.

„Üdv mindenkinek! Daisuke Ishiwatari, a Guilty Gear-sorozat általános rendezője vagyok. Remélem, élveztétek a legújabb címünk bemutató trailer videóját. Jelenleg sokat nem fecseghetek, de meg szeretném említeni, hogy ez a legújabb játék egy céllal készül: hogy egy olyan játékot alkossunk, amire az új és a már meglevő játékosok egyaránt rátennék a kezüket. A fő koncepció most eltérő mint a korábbi játékok esetében – nem „evolúció” és nem is „visszatérés a gyökerekhez”, továbbá nem ad hozzá vagy vesz el a már létező felvonásokkal kapcsolatban. Most egy vadonatúj élményt szeretnénk megvalósítani a Guilty Gearrel. Hogy ezt a célt elérhessük, a jelenlegi franchise-ot alapjaira lebontottuk, és kirostáltuk, hogy mely elemek teszik egyedivé és karizmatikussá. Ezen elemekkel teljesen újraépítjük a franchise-ot.

Teljesen szembe megyünk a verekedős játékok műfajának esszenciájával – ez egy hatalmas kihívás a Guilty Gear számára. A mi részünkről ez hatalmas kockázattal járó lépés, de elegendő erőforrásunk és tapasztalatunk, tiszta elképzelésünk van, és izgatottak vagyunk a jövőbeli új lehetőség miatt. Bár nem tudjuk, hogy milyen út áll előttünk, a fejlesztőcsapat alig várja ezt a véget nem érő üldözéssel teli jövőt. Ezen utazás során reméljük, hogy megoszthatjuk ezt az izgalmat és örömöt veletek.

„A játék egy kapcsolatként működő híd az emberek között” – bár néhányan úgy gondolják, hogy ez az állítás túlzás, én szorosan hiszek benne, ahogy fejlesztem a játékokat. Kérlek benneteket, hogy várjátok a jövőbeli fejleményeket,” írta a Twitteren egy közleményben Daisuke Ishiwatari, akit jóformán a Guilty Gear atyjának is nevezhetünk.

Az új Guilty Gear játéknak még pontos neve sincs. Jelenleg annyit tudunk róla, hogy 2020-ban fog megjelenni, és mivel nem nevezték meg a célplatformokat, gyanítjuk, hogy a következő PlayStation és Xbox párosán fel fog bukkanni az Arc System Works munkássága majd, ám a novemberben Kaliforniában kiállításra kerülő játék a PlayStation 4-en játszható lesz.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu