Hoppá! Horrorfilm lehet Quentin Tarantino tizedik, talán utolsó filmje!

MOZI HÍREK – Quentin Tarantino saját maga beszélt erről, a MovieWeb cikke szerint.

Tarantino már jó ideje megígérte, hogy tíz filmet rendez csak (bárcsak ne tartaná be az ígéretét!) aztán leteszi a rendező lantot. Sajnos egyelőre ettől még nem tántorította el semmi, a Volt egyszer egy… Hollywood sajtóútján is erről beszélt: ott is azt nyilatkozta, hogy még egy filmet rendez, aztán annyi volt. Bár rengeteg filmről szó esett már (beleértve a Kill Bill esetleges folytatásáról is), a horrorfilm egyáltalán nem esik ki a lehetséges repertoárból, sőt!

Erről Tarantino akkor beszélt, amikor egy interjút készítettek a Ponyvaregény és a Kill Bill legendás rendezőjével. Amikor a nemzetköz sajtó munkatársaival beszélt a Volt egyszer egy… Hollywood kapcsán, akkor valaki azt javasolta, hogy talán lehetne horror Tarantino tizedik, utolsó filmje. Ezt válaszolta Tarantino:

„A lesz egy bődületesen jó horrorsztorim, akkor az lesz a tizedik rendezésem. Imádom a horrorfilmeket. Szeretnék egy horrorfilmet csinálni.”

Eddigi karrierje során Quentin Tarantino rengeteg olyan filmet rendezett, amelyek kifejezetten erőszakos jeleneteket tartalmaztak, de horrorfilmet még nem készített. Egyedül a Halálbiztos (Death Proof) című filmje közelítette ezt meg, ahol a Kurt Russel által alakított Mike nevű kaszkadőr és sorozatgyilkos a speciális autóját használva végzett áldozataival. Tarantino arról is beszélt, hogy az egyik jelenet a Volt egyszer egy… Hollywood című filmjéből is horrornak tekinthető.

„Úgy gondolom, hogy a Span Ranch-on játszódó jelenet elég közel áll a horrorhoz. Szerintem kellően borzalmasok az ott történő események. Nem is esett le, hogy mennyire jó volt az a rész, amíg a vágó/szerkesztőm nem szólt erről. Már a jelenet eleje is megadja a kellő hangulatot, ő (a vágó – szerk.) pedig azt mondta, hogy a Span Ranch rész egy igazi horrorfilmes jelenet. Olyan, mint a Texasi láncfűrészes gyilkos, magasabb költségvetéssel.”

Nem akarom lelőni egyébként, hogy melyik jelenetről van szó, hogy ne spoilerezzek, de nem értek annyira egyet Tarantinóval ezzel a konkrét filmrésszel kapcsolatban (itt inkább csak a feszültség van mesterin felépítve), viszont van egy másik jelenet, amelyik tényleg horrorba hajlik…

Persze, Tarantinónak sok lehetőség van még a tarsolyában, amelyről korábban már beszélt. Szó volt már egy R-rated Star Trek filmről, amelyet J.J. Abrams-szal együtt csinálnának, egy Django/Zorro kosztümös filmről és a Kill Bill 3-ról is, amellyel kapcsolatban állítólag már beszélgettek Uma Thurmannal.

Hogy mi mit szeretnénk? Hát természetesen azt, ha Tarantino megszegné az ígéretét és mind a három filmet elkészítené!

Forrás: MovieWeb 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu